Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčici upao telefon u kadu, ubila je struja

Preuzmite sliku

Petnaestogodišnja djevojčica iz francuskog Marseillea Tifen poginula je nakon što joj je mobilni telefon upao u kadu.

Kako su javili tamošnji mediji djevojčica je preminula od kardio-respiratornog zatajednja uzrokovanog strujnim udarom.

Kada je stigla Hitna pomoć, djevojku su samo mogli proglasiti mrtvom. Tragedija se dogodila u nedjelju te je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Nažalost, to nije jedini slučaj. Nedavno je 26-godišnjakinja takođe poginula na identičan način. Ruskinja, Evgenija Šulitjev umrla je nekoliko trenutaka nakon što je telefon na punjaču pao u vodu, a pronašla ju je njena majka. I 26-godišnja Lilia Novikova koja je umrla na isti način. Liliu su nazivali i najljepšom igračicom pokera, a pronašle su je komšije koje su poslali njeni roditelji jer im se nije javljala na telefon.

Smrti Tifen, Evgenije i Lilie, posljednje su u nizu sličnih tragedija uključujući i desetogodišnju djevojčicu koja je svoj telefon namjerno bacila u kadu s vodom.

U Amsterdamu je 13-godišnja djevojčica zadobila teške opekotine nakon što joj je mobilni telefon uključen u struju pao u vodu dok se kupala. Djevojka je vrisnula od boli, a njena majka odmah je dotrčala i izvukla je. Kada su stigli bolničari, morali su da reanimiraju djevojčicu. Nakon što je dva dana provela u bolnici, morala je na operaciju kako bi joj doktori sanirali teške opekotine koje je zadobila na rukama i stomaku. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,