Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčica preminula u zabavnom parku nakon što je rolerkoster izletio sa staze

Preuzmite sliku

Četrnaestogodišnja djevojčica umrla je nakon što je zadnji dio rolerkostera u kojem se vozila sletio sa staze. Tragični incident odigrao se u četvrtak, 14. jula, u zabavnom parku Tivoli Friheden, popularnom parku u Arhusu, u istočnoj Danskoj.

Djevojčica se vozila na rolerkosteru Cobraen Cobra kada je zadnji dio vagona ispao iz šina. ABC News javlja da je policija primila poziv u 12.50 po lokalnom vremenu.

Osobe koje su sjedile na zadnjim sjedištima spasili su spasioci i odvezli ih u obližnju bolnicu gdje je 13-godišnji dječak zbrinut sa povredom ruke. Nažalost, 14-godišnja djevojčica je proglašena mrtvom oko 90 minuta kasnije, prenosi TV2.

Tematski park je u međuvremenu zatvoren, a policija je pokrenula istragu o tome šta je izazvalo tragičnu nesreću, prenosi Unilad.

Policijski inspektor Brian Voss Olesen rekao je na konferenciji za novinare da je tačan uzrok nesreće i dalje nejasan, te je uvjerio javnost da će istražitelji potrošiti veliku energiju na to kako su rollercoasteri odobreni za korištenje.

Glasnogovornik Tivoli Frihedena je kazao da će park ostati zatvoren do daljnjeg.

Jedan od najpopularnijih danskih rolerkostera Cobra putuje maksimalnom brzinom od 70 kilometara na sat i visok je 25 metara. Korisnici također doživljavaju nešto što se zove 4,5 G što, prema web stranici parka, znači da će vaše tijelo težiti četiri i po puta više od normalnog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,