Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dječak iz Ukrajine koji je sam došao u Slovačku, ponovo u zagrljaju svoje majke

Preuzmite sliku

Dječak (11) koji je sam prešao 1.500 kilometara dugo putovanje od jugoistočne Ukrajine do slovačke granice, susreo se sa svojom braćom i sestrama u Bratislavi, a sada je konačno dočekao i svoju majku.

Hasan Pisecka prešao je zemlju samo sa plastičnom kesom, pasošem i telefonskim brojem ispisanim na ruci. Ova priča nikog nije ostavila ravnodušnim, piše Daily Mail.

Njegova majka Júlia Pisecka, udovica, ostala je u njihovom rodnom gradu Zaporožju kako bi nastavila brinuti o svojoj nepokretnoj majci koja nije mogla pobjeći.

  • Kada je stigao do granice, Hasanov ‘osmijeh, neustrašivost i odlučnost’ osvojio je zvaničnike koji su mu pomogli da pređe u Slovačku. Kontaktirali su njegovu rodbinu u zemlji preko broja telefona i poruke koja mu je bila vezana za struk.

  • On se ove sedmice ponovo sastao sa svojom majkom, bakom i psom u Slovačkoj, porodica je željela ‘zahvaliti svima od srca’ na pomoći da se porodica opet okupi.

    Julia je rekla da je vožnja vozom iz Ukrajine „bila veoma teška“, ali „morali smo da pobjegnemo da bi naša porodica ponovo bila na okupu“, priznala je: „moramo početi od nule, izgubili smo sve što smo imali, ali smo zdravi.”

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,