Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dirljivi prizori: Građani u suzama nakon što su izašli iz opkoljenog Mariupolja

Preuzmite sliku

Operacija izvlačenja civila iz razrušenog Mariupolja provodila se u ponedjeljak, ali su stotine ljudi ostale zarobljene u čeličani Azovstalj, posljednjem uporištu otpora ruskoj opsadi. Autobusi s civilima iz Mariupolja napustili su grad u ponedjeljak ujutro, rekao je pomoćnik gradonačelnika, no ne radi se o onima iz čeličane. Fotograf AFP-a zabilježio je dirljive prizore i uplakane Ukrajince koji su nakon sedmica i sedmica izašli iz opkoljenog grada. Uz svaku fotografiju napisana je i priča.

Nataša, izbjeglica u Mariupolju

Nataša iz Mariupolja je ovako reagovala kada je izašla iz svog automobila i stigla na odredište gdje treba stići humanitarni konvoj za evakuaciju civila.  Sedmice je provela u opkoljenom gradu i pod jakim napadima.

Porodica Počinok, najmlađi član ima samo jednu godinu

 • Ovo je porodica Počinok. Artur ima 10 godina, Nazar osam, Kira četiri, Glib jednu, a roditelji Sergej i Olesia 44 i 34 godine. Pozirali su u parku koji se nalazi blizu njihovog stana gdje će sada biti smješteni nakon što su napustili Mariupolj.

  Alina nakon mjesec dana življenja na brodu

 • Alina Vorotilina pozirala je sa svojim psom. Stigla je sa svojom porodicom iz Mariupolja u svom vozilu. Njena porodica provela je mjesec dana na brodu u luci u Mariupolju gdje joj je otac radio, kako bi se spasili od napada.

  Suze olakšanja Alinine majke

 • Nadiajda Vorotilina zaplakala je kada je sa svojom porodicom stigla na slobodno područje iz opkoljenog grada. Ona je Alinina majka. Proveli su mjesec dana na brodu u luci u Mariupolju.

  “Sloboda”

 • Muškarac, Alinin brat, je podigao ruke u zrak nakon što je stigao na slobodnu teritoriju iz Mariupolja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,