Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktor Wizz Air-a o cijenama avionskih karata u narednom periodu

Preuzmite sliku

József Váradi, izvršni direktor avio – kompanije Wizz Air, vjeruje da će avionske karte i dalje biti jeftine, a ni u dužen roku ne očekuje njihov snažniji rast.

– Kratkoročno gledano u narednih nekoliko mjeseci, verujem da će karte svuda biti jeftinije, jer svi žele da se vrate na tržište i daju najbolju ponudu, kako se mjere ublažavaju, a ljudi ponovo lete u većem broju. To je osnov ekonomije, dakle, rast će krenuti da pada u ovom momentu, kazao je Varadi u intervjuu za boegradski Telegraf navodi i dodao da “vrlo vjerovatno cijene neće skakati ni na duže staze”.

– Naš cilj je da dalje ulažemo i napredujemo na tržištu, a ne da nazadujemo – kaže Varadi, smatrajući da bi podizanje cijena karata moglo demotivisati putnike, a to niko ne želi.

Poenta je, dodaje, biti prilagodljiv situaciji i konkurentan. Ipak, napominje da svaka kompanija ima drugačiji pristup i politiku poslovanja, tako da će negdje nesumnjivo doći do rasta troškova i naknada, što bi moglo da se odrazi na finalne cijene usluga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,