Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dileri uhvaćeni nakon lude potjere: U BMW-u policija pronašla 5 kg kokaina

Preuzmite sliku

U Velikoj Britaniji uhvaćen je i osuđen vozač BMW-a i8 zbog optužbi povezanih s drogom nakon što je sudjelovao u policijskoj potjeri.

Sve je počelo nakon što se vozač Simon Pagett na autocesti koristio trakom za nuždu kako bi izbjegao saobraćaj. Nakon što ga je policijski službenik vidio, odmah kreće za njim.

U početku Pagett signalizira zaustavljanje uz rub ceste, međutim, to je očigledno bio blef jer prvom prilikom ubrzava u daljinu. Videokamera na policijskom vozilu snimila je 39-godišnjaka kako prolazi kroz nekoliko crvenih svjetala i vozi 145 km/h u zoni od 50 km/h. Nakon nekoliko ludih minuta potjere, BMW se zaustavlja u parku, nakon čega 40-godišnji putnik Dean Stone iskače iz vozila zajedno s ruksakom i daje se u bijeg.

  • Potjera se nastavlja u dva smjera još nekoliko minuta, nakon čega Pagett shvaća da ne može pobjeći policajcu koji ga progoni, i koji je, sudeći prema snimku, izuzetno smiren. Vozač se zaustavlja na lijevoj strani ulice i odustaje.

    Birmingham Live je malo kasnije saopštio kako je suvozač uhapšen nakon što je pokušavao ući u obližnji taksi. Policija je također pronašla ruksak s pet ploča kokaina od 1 kilograma, za kojeg se ispostavilo da pripada suvozaču.

    Pagett i Stone na suđenju su se izjasnili krivima za posjedovanje droge s namjerom opskrbe. Prije oko tjedan dana Pagettu je izrečena kazna zatvora od sedam godina, dok je Stone dobio godinu manje, vjerovatno jer nije bio za volanom BMW-a i8.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,