Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji ubistva petero djece u Njemačkoj: Preživjeli dječak poslao poruku…

Preuzmite sliku

Njemačka policija jučer je pronašla tijela petero djece u zgradi u Solingenu, gradu na zapadu Njemačke. 

Naime, 27-godišnja majka otrovala je petero od svoje šestero djece prije nego što je pokušala sama sebi oduzeti život bacanjem pod voz.

Bacila se na tračnice u Düsseldorfu, malo više od 30 kilometara od stana gdje je otrovala svoju djecu. Policijski izvori navode kako su djeca otrovana tabletama.

Umrla djeca su tri djevojčice od jedne i pol, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godinaŠesto i najstarije dijete, jedanaestogodišnji sin, je živ i na sigurnom i čuvaju ga rođaci. Lokalni mediji javljaju kako je s majkom išao na voz kod bake, a majka je izašla na stanici u Düsseldorfu gdje se i bacila pod voz.

Policija kaže kako ih je baka nazvala u 14 sati i uputila u stan u Solingenu. Sami radnici hitni službi bili su traumatizovani onim što su pronašli u stanu. Pokušali su reanimirati djecu, ali bilo je prekasno, prenosi Index.hr.

Otac se također pokušao ubiti?

Bild piše kako je porodica i ranije imala problema. Tačnije, kako navode, otac šestero djece također se pokušao ubiti, ali ga je u tome spriječila majka. Ona je u njemačkim medijima identifikovana kao Christiane K.

Bild također navodi kako je majka, prije nego što se bacila pod voz, nazvala baku djece te joj rekla šta je učinila.

Kada su došli na mjesto zločina, policajcima i ljekarima je pozlilo, piše Bild.

Preživjeli dječak poslao poruku prijatelju

Preživjeli dječak Marcel poslao je nakon stravičnog zločina poruku svom najboljem prijatelju Maxu, javlja RTL.

Novinari RTL-a razgovarali su s Maxom, koji im je kazao da nikada nije vidio nikoga iz Marcelove porodice, iako mu je Marcel rekao da ima više braće i sestara. “Većinom je bio tužan”, kazao je dječakov najbolji prijatelj.

Marcel je nakon stravičnog zločina prijatelju poslao poruku na WhatsApp. U poruci je stajalo: “Samo sam ti htio reći da me više nikada nećeš vidjeti. Moja braća i sestre su mrtvi”.

Motiv ubistva nije poznat

Policijski glasnogovornik Stefan Weiand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

“Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio“, rekao je Weiand za WDR.

Na ubistvo je reagovao i zastupnik njemačkog parlamenta Jürgen Hardt rekavši kako je reagovao “užasno” kad je čuo za vijest.

“Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko uticati na njih“, rekao je Hardt.

Vlasti u obližnjem Wuppertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,