Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji likvidacije dvojice vođa škaljarskog klana u Atini

Preuzmite sliku

U javnost su procureli novi detalji likvidacije dvojice vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u Atini.

Ubistvo se dogodio se u restoranu “Voskopula”, u prisustvu porodica i djece žrtava. Četvorica počinioca su noseći marame i kapuljače, ušli u restoran u nedelju oko 18.30 sati. Prišli su stolu za kojim su sjedeli Stamatović i Dedović sa svojim ženama i djecom.

“Egzekutori su bili profesionalci i iskusni u korištenju oružja. Pucali su na svoje žrtve mirno i tačno. Ispalili su oko 25 metaka iz neposredne blizine , ciljajući u glavu i grudi Dedovića i Stamatovića. To ukazuje ili na mržnju ili koliko su željeli da budu sigurni da njihove žrtve neće preživjeti. Odmah su otišli ​​do stola za kojim su sjedeli sa porodicama i ubili ih bez drugih žrtava”, rekao je policijski izvor za portal eonoe.

Ostala dvojica napadača pazili na ostale goste lokala i držala ih na nišanu, prenose grčki mediji. Kada su Stamatović i Dedović ubijeni, sva četvorica su ušla u crni automobil i pobjegli. Pojedini mediji pišu da su ubice pobjegle džipom. Prema riječima svjedoka sve je trajalo oko 30 sekundi.

Kamere u restoranu snimile napadače i ubistvo kao i celu akciju koju trenutno istražuje policija. Istraga je pokazala da se radi o dobro planiranom mafijaškom obračunu. Kod ubijenog Stamatovića pronađen je novčanik u kome je bilo 700 eura i lična karta, dok Dedović koji ima slovenačko državljanstvo kod sebe nije imao lična dokumenta ni stvari.

Portal piše, pozivajući se na policijske izvore da dvojica ubijenih nisu nosila oružje i dodaje da su žrtve najmanje dva puta sedmično dolazile u restoran u kome su ubijeni na ručak, čime su odavali sliku bogataša. Ubice su očigledno bile dobro upoznate sa svakodnevnim navikama žrtava, pa se pretpostavlja da su ih duže vreme pratili, piše Kurir.

Žena ubijenog Stamatovića je ranjena u noge prilikom pucnjave i nalazi se u bolnici, dok je supruga Dedovića u šoku, a njihovu maloljetnu kćerkicu nadgledaju dječiji psiholozi. Prema pisanju Newpost.gr vlasti procjenjuju da je ubistvo dvojice muškaraca povezano sa obračunom iz ličnih računa zbog droge ili krijumčarenja cigareta.

Fri press piše da će policija obaviti pretres prostorija koje su koristili Dedović i Stamatović kako bi došli do eventualnih dokaza koji bi im pomogli u istrazi. Grčka policija od međunarodnih i crnogorskih kolega tražiti podatke za ubijene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje