Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Cijene suncokretovog ulja u Njemačkog dostigle nevjerovatne cifre

Preuzmite sliku

Podsjetimo kako je jedan trgovački gigant Aldi nudio suncokretovo ulje marke Ondosol za 4,99 eura po litru, što je razlika od 3,20 eura u odnosu na marku Bellasan

U nekoliko navrata pisalo se o ograničenju kupovine ulja u Njemačkoj i nestašici ovog artikla kao posljedici rata, odnosno nemogućnosti izvoza Ukrajine.

Zbog toga su mnogi trgovački lanci u ovoj zemlji povisili cijene ulja. Nedavno je njemački medij Focus Online pisao kako su neki trgovački lanci poskupjeli ulja vlastite marke i za 550 posto, prenosi portal Fenix magazin.

Podsjetimo kako je jedan trgovački gigant Aldi nudio suncokretovo ulje marke Ondosol za 4,99 eura po litri, što je razlika od 3,20 eura u odnosu na marku Bellasan.

Mnogi stanovnici Njemačke su negodovali putem društvenih mreža pišući u komentarima kako su trgovci situaciju u Ukrajini dobro iskoristili, proglasili nestašicu i povisili cijene brojnih proizvoda.

Dok ima i onih koji smatraju kako je velika razlika u cijenama prije i početkom rata u Ukrajini opravdana, većina ih smatra kako nije trebalo u tolikoj mjeri povisiti cijene te kako su trgovci pretjerali.

Kako javljaju čitatelji Fenix-magazina posljednjih je dana u njemačkih supermarketima ponovno ulja više ali su cijene ulja zabrinjavaju i šokiraju kupce.

Ulje je Čepinsko, ali cijena je svjetska! 5 eura po litri!, piše čitatelj koji je poslao i fotografiju ulja u Ludwigshafenu.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,