Subota, 31. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bruxelles: Tokom policijske racije odjeknule dvije eksplozije (VIDEO)

Belgijski javni radio-televizijski servis (RTBF) javio je da su se tokom današnje policijske racije u naselju Schaerbeek u Bruxellesu čule dvije eksplozije te da je tokom akcije najmanje jedan muškarac upucan u nogu i priveden.

Još uvijek nije poznato da li su policijske racije povezane sa istragom o terorističkim napadima u utorak na aerodromu Zaventem i u metro stanici Maalbeek.

RTBF je saopštio da su u naselju Schaerbeek u toku policijske akcije. Odmah na početku racije začule su se dvije eksplozije, a svjedoci kažu da se čula i pucnjava. Gradski saobraćaj u ovom dijelu Bruxellesa je potpuno zaustavljen, a na ulicama je primjetan veliki broj pripadnika specijalne policije.

Policija je ranije ove sedmice pronašla veliku količinu eksploziva u jednom stanu u Schaerbeeku za koji se vjeruje da su koristili bombši samoubice u napadu u utorak.

U racijama koje su provedene u četvrtak uvečer u naseljima Schaerbeek i Jette, policija je uhapsila šest osoba osumnjičenih za napade u Bruxellesu. Identitet uhapšenih za sada nije otkriven. U napadima 22. marta ubijena je 31 osoba, dok ih je preko 200 ranjeno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje