Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bosanka Nejla izgubila pasoš u Norveškoj, pa u pomoć priskočio ambasador

Preuzmite sliku

Nejla Ibraković je mlada djevojka iz Gradačca, koja je ispred Asocijacije srednjoškolaca u BiH posljednjih desetak dana prisustvovala seminaru “SAME Summer Academy Lübeck” u Njemačkoj.

Njena sljedeća stanica, a prije povratka u Sarajevo, bila je Norveška, tačnije njen glavni grad Oslo. Međutim, kada je avionom sletila u glavni grad Norveške, primijetila je da nema pasoša. Dozvoljeno joj je da napusti aerodrom u Oslu, iako su carinici imali pravo da je zadrže.

 • S obzirom da nije znala šta da radi, obratila se Ambasadi BiH.

  – U prostorijama naše ambasade pojavila se preplašena djevojka koja mi je ispričala šta se dogodilo. Smirio sam je, pa smo se zaputili u policijsku stanicu. S obzirom da Nejla kod sebe nije imala nikakav identifikacijski dokument, bilo je potrebno dodatno urgiranje. Garantovao sam norveškoj policiji da je to ona, na osnovu čega je izdata potvrda o izgubljenom pasošu. Sada je sve u redu i Nejla se danas vraća kući – kaže ambasador BiH u Norveškoj, Nedim Makarević.

  Nejla Ibraković svoju zahvalnost i oduševljenje, zajedno sa fotografijama sa ambasadorom Makarevićem, podijelila je na svom facebook profilu.

  – Čovjek koji je bez razmišljanja priskočio u pomoć, pomogao mi da nađem policijsku stanicu, pomogao mi da dostavim svu potrebnu dokumentaciju jer mu je bilo “usput do sastanka”. Zaista sam iznenađena ovakvim pristupom i zahvalna što ima ovako dobrih ljudi na planeti Zemlji a posebno Bosanaca. Hvala još jednom – napisala je Nejla.

  Ambasador Makarević dodao je i kako je on samo radio svoj posao, te da je jako sretan što je mogao pomoći mladoj djevojci, te joj zaželio sretan put. (Moja BiH)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,