Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bombardovanjem uništeni zdravstveni centri: Napravljena bolnica pod zemljom (FOTO)

Preuzmite sliku

Intenzivni zračni napadi u sirijskom gradu Halepu otežavaju život stanovnika ovog grada, a medicinskom osoblju otežavaju rad i pružanje pomoći ranjenim kojih je sve više iz dana u dan.

Zračnim napadima nisu pošteđene ni obrazovne i zdravstvene institucije. Sve manje je onih koji su još uvijek u funkciji.

U organizaciji platforme “Mi smo umet” i fondacije “Evroazija” u Halepu je napravljena bolnica pod zemljom.

Predstavnik platforme Abdulhamit Altintas kazao je za Anadoliju da su bolnicu napravili u Halepu, gradu koji je svakodnevno pod teškim bombardovanjem. Podsjetio je da su ovih dana snage odane sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu bombardovale još jednu bolnicu u centru Halepa.

U situaciji smo da na ovom području imamo nedovoljno bolnica, a i ove koje su u funkciji rade pod opasnosti od napada. I one su dovedene u stanje da malte ne pa i ne rade”, pojasnio je Altintas.

Prema njegovim riječima, odlučili su i napravili su bolnicu pod zemljom koja trenutno ima 25 kreveta.

Bolnica je pravljena u teškim uslovima. Napravili smo je dva sprata pod zemljom. U posljednjih mjesec dana u Halepu je bombardovano šest bolnica i uništene su. Pravljenjem ove bolnice želimo pomoći ranjenoj braći Sirijcima. U Halepu postoji potreba za još zdravstvenih centara”, naglasio je Altintas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,