Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bivši ruski predsjednik Medvedev predviđa rat između ove dvije evropske sile iduće godine

Preuzmite sliku

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, glavni pristalica aktualnog predsjednika Vladimira Putina, predvidio je rat između Francuske i Njemačke iduće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama, nakon kojeg će Elon Musk postati predsjednik.

Medvedev, zamjenik čelnika Putinovog savjetodavnog Vijeća sigurnosti, bio je četiri godine predsjednik Rusije u vrijeme kada je Putin bio premijer. Čini se da napreduje u Kremlju, koji je u ponedjeljak rekao da će Medvedev sada biti Putinov zamjenik u tijelu za nadgledanje vojne industrije, piše Hina.

Njegov popis predviđanja za 2023., objavljen na njegovim osobnim korisničkim računima na platformama Telegram i Twitter, uključuje i ponovni ulazak Velike Britanije u Evropsku uniju, koja će se potom raspasti.

Musk, šef firme za električne automobile Tesla koji sada posjeduje i Twitter, odgovorio Medvedevu na Twitteru nazvavši njegove objave “odličnim” iako je neka od predviđanja kritizirao. Medvedev je ranije hvalio Muska zbog njegovog prijedloga da se Ukrajina u sklopu mirovnog sporazuma odrekne dijela svog teritorija u korist Rusije.

Medvedev se od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara nametnuo kao glavni jastreb, koji sukob opisuje apokaliptičnim i religijskim terminima, a Ukrajince je nazvao “žoharima”, što Kijev smatra očitim genocidnim govorom. Prošle je sedmice posjetio Kinu, gdje je o vanjskoj politici razgovarao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

Politolog Vladimir Pastuhov je rekao da je Medvedevljevu novu javnu ličnost naizgled dobro prihvatio njegov šef Putin.

“Medvedevljeve objave na Telegramu su pronašle barem jednog čitatelja, i to obožavatelja: Putina”, napisao je na Telegramu Pastuhov, profesor politologije na University College London.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,