Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bišćanka Almedina Grozdanić postiže zavidne uspjehe širom svijeta

Preuzmite sliku

Da Bosanci i Hercegovci postižu zavidne uspjehe širom svijeta, primjer je i naše Bišćanke Almedine Grozdanić.

Almedina Grozdanić je rođena u Bihaću, 6. marta 1977. godine gdje je završila osnovnu školu, te Gimnaziju u Bihaću za vrijeme rata. Po osnivanju Univerziteta u Bihaću upisuje Pedagoški fakultet, Odsjek za matematiku i fiziku.

Nakon sticanja zvanja profesora matematike i fizike, upisuje ponovo Pedagoški fakultet, Odsjek za Engleski jezik i književnost, te stiče zvanje profesora Engleskog jezika i književnosti.

U toku studija na Univerzitetu u Bihaću je bila dobitnik stipendije State Departmenta, te provela jednu akademsku godinu na Univerzitetu u Montani. Svoje akademske uspjehe je ostvarivala istovremeno radeći za međunarodne organizacije.

Sa gore pomenutim zvanjima koje je stekla na Univerzitetu u Bihaću dobila je posao profesora matematike u jednoj od srednjih škola u Ujedinjenom Kraljevstvu, te od 2006. godine uspješno gradi svoju karijeru u obrazovanju u toj zemlji, gdje trenutno obnaša funkciju direktora odsjeka za matematiku u Leigh Academy.

U toku svoje radne karijere u Ujedinjenom Kraljevstvu kontinuirano radi na svom profesionalnom usavršavanju, te kao rezultat predanog rada i upornosti uspješno je magistrirala na prestižnom Univerzitetu u Cambridge-u (Master of Education), piše USKinfo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje