Srijeda, 5. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bh. državljani ne žele ranije kući sa antalijske rivijere

Brojni građani BiH za godišnji odmor odabrali su turističke destinacije u Turskoj. Zbog sinoćnjeg pokušaja vojnog udara u Turskoj kontaktirali smo turističke agencije kako bi provjerili da li su njihovi klijenti na sigurnom.

“Imamo određen broj ljudi na antalijskoj rivijeri s kojima smo u kontaktu i nema nikakvih problema. Oni i ne znaju šta se dešava mimo resorta. Čekamo zvaničan stav MVP BiH i konzulata. Određeni klijenti su zvali da vide da li je sve uredu sa pitanjem da li ide planirani avion u ponedjeljak. Imamo tri putnika u Istanbulu koji su dobro, sa kojima smo se čuli i obavijestili našu ambasadu”, rekao je za N1 Ajdin Kršić, ispred Relax Tours.

Više od 200 osoba u Tursku je otputovalo preko turističke agencije Fibula.

“Preko 200 osoba je u Turskoj. Mi imamo letove ponedjeljkom i petkom. Čekamo odgovor konzulata u Antaliji, ali mislim da će charteri nastaviti normalno letjeti. Čuli smo se s putnicima i sve je uredu. Neke putnike smo kontakitrali, ukoliko se žele vratiti ranije u ponedjeljak, međutim iz Antalije niko nije izrazio želju za ranijim povratkom”, rekao je Emir Čabaravdić i dodao da preko njihove agencije putnici nisu otišli u Istanbul i Ankaru.

Iz turističke agencije Solazur nam je rečeno da je jedna manja grupa putnika jutros trebala autobusom krenuti prema ljetovalištu Kusadasi.

“Putnike smo sinoć obavijestili da se putovanje odgađa iz sigurnosnih razloga.”

U Centrotoursu su nam kratko rekli da njihovi putnici nemaju nikakvih problem i da je sve uredu, te da će se agencija javnosti obratiti saopćenjem. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,