Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Beba tragično stradala u porodičnom domu: Upetljala se u ručke ruksaka i udavila

Preuzmite sliku

Djevojčica Mia, stara tek 14 mjeseci, preminula je nakon što se slučajno umotala u ručke ruksaka, koji je ostavljen da visi o kvaku sobnih vrata.

Roditelji djevojčice, koja je tragično stradala u svom domu u Škotskoj prošlog mjeseca, žele da upozore čitav svijet koliko je opasno ostavljati nešto okačeno na vratima, ukoliko imate malu djecu u kući.

Connor i Hannah su bili u kući kada se tragedija dogodila. Kažu da je njihova Mia, koja je uvijek bila živahno i glasno dijete, odjednom postala tiha.

Connor je otišao da provjeri šta se događa i pronašao je Miu umotanu u ručke ruksaka koji je visio na vratima.

On je odmah izbavio djevojčicu i počeo da doziva suprugu, koja je pozvala hitnu pomoć. Otac i majka su djetetu davali vještačko disanje do dolaska ljekara.

Djevojčica je bila bez vazduha, a reanimacija je trajala 45 minuta. Mia je prebačena u bolnicu gdje je nakon četiri dana preminula.

“Bili smo sa našom djevojčicom do kraja. U bolnici sam ležala kraj nje, držala sam ruku na njenim grudima i bilo mi je jasno da je gubim. U jednom trenutku njeno srce je samo prestalo da kuca”, kaže neutješna majka.

Roditelji kažu da su morali da ispričaju svijetu o svojoj tragediji, kako se ovo više nikad nikom ne bi dogodilo.

“Ne možemo dovoljno da naglasimo koliko je ovo ključno. Nemojte ostavljati vašu torbu obješenu o kvaku, ni na sekund…”, rekla je majka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,