Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Armenski vojnici otvorili vatru na azerbejdžanske položaje na granici

Preuzmite sliku

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su armenski vojnici otvorili vatru na azerbejdžanske položaje u pravcu provincije Tovuz, na granici dvije države, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju ministarstva navodi se da su armenske jedinice otvorile vatru na položaje Azerbejdžana u pravcu sela Muncuklu, Agbulag, Gosha, Kohanebi i Esrik Cirdahan u provinciji Tovuz, oružjem različitog kalibra sa položaja u Cinarliju i Muganciku u srijedu od 17.54 do 22.52 sati po lokalnom vremenu.

U saopštenju se dodaje da su azerbejdžanski vojnici uzvratili nakon što su armenski vojnici otvorili vatru na njihove položaje.

Odnosi između Armenije i Azerbejdžana problematični su od početka 90-ih godina prošlog vijeka kada je Armenija okupirala Nagorno-Karabah i još sedam susjednih regija koje su suvereni dio teritorije Azerbejdžana.

Tokom 44-dnevnog sukoba koji je počeo krajem septembra prošle godine, Azerbejdžan je oslobodio nekoliko gradova i 300 naselja i sela koje je Armenija ilegalno držala pod okupacijom skoro 30 godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje