Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Angelina Jolie iznenada doputovala u Lavov, ljudi nisu mogli vjerovati očima da stoji ispred njih

Preuzmite sliku

Jolie je UNHCR-ova ambasadorica dobre volje, a krajem marta je posjetila i male ukrajinske izbjeglice smještene u Vatikanskoj dječjoj bolnici.

Ukrajinka Maja Pidhorecka objavila je u subotu, nešto prije 14 sati, da je Angelina Jolie doputovala u Ukrajinu. Slavna glumica potpuno je iznenadila goste i osoblje jednog ugostiteljskog objekta u Lavovu.

Jolie je također snimljena i u petak u Varšavi, a lokalni mediji ispravno su pretpostavili da je stigla kako bi se pružila podršku Ukrajincima u jeku agresije ruskih snaga na tu državu.

Podsjetimo, Jolie je UNHCR-ova ambasadorica dobre volje, a krajem marta je posjetila i male ukrajinske izbjeglice smještene u Vatikanskoj dječjoj bolnici.

Inače u Lavovu se nalazi jedno od operativnih središta Caritasa Spes i putem te mreže nastojati se dosegnuti ratom ugrožene pojedince i obitelji u Harkivu i mjestima na krajnjem istoku Ukrajine, odnosno one koji žive u teškim ratnim uvjetima i često nemaju mogućnost pripremanja hrane.

“Ukrajinu naprosto podržava cijeli svijet”, napisala je Pidhorecka uz snimku na kojoj se može vidjeti Jolie kako rado dijeli autograme okupljenim i iznenađenim ljudima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,