Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Amerikanka bacila romobil niz čuvene stepenice u Rimu: Napravila štetu veću od 25.000 eura

Preuzmite sliku

Američka turistica napravila je štetu veću od 25.000 eura bacivši svoj električni romobil niz Španske stepenice u Rimu.

Prolaznik je snimio incident koji se dogodio u petak tokom ranih jutarnjih sati. Policija je kasnije uhvatila 28-godišnju Amerikanku i njenog prijatelja koji su s romobilima silazili niz mramorne stepenice iz 18. stoljeća.

Turistici i njenom prijatelju zabranjen je povratak do slavne italijanske znamenitosti, stepenica koje su mjesto svjetske baštine UNESCO-a. Navodno su kažnjeni novčanom kaznom od 400 eura, piše portal Wanted in Rome.

Portal navodi da je žena na snimku izgledala bijesno kada je bacila romobil. Rimska policija objavila je fotografije nastale od snimaka nadzornih kamera na kojima se vidi da muškarac i žena s romobilima silaze niz stepenice.

Nedavno se turist niz Španske stepenice spustio u Maseratiju

Renovacija Španskih stepenica 2015. koštala je 1.5 miliona eura. Incident s romobilom na Španskim stepenicama dogodio se dvije sedmice nakon što se turist iz Saudijske Arabije niz slavne stepenice spustio u Maseratiju.

Od 2018. je zabranjeno sjedenje na Španskim stepenicama. Broj turista u Rimu vratio se na nivo prije pandemije i zato se oko kulturnih znamenitosti stvaraju velike gužve. No došli su mnogi turisti koji ugrožavaju kulturne spomenike, poput Argentinca čiji se dron prije nekoliko dana srušio na krov znamenitosti Palazzo Venezia.

Radi se o zgradi iz 15. stoljeća u kojoj je fašistički diktator Benito Mussolini održao neke od svojih najpoznatijih govora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,