Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Albanski kriminalci šokirali Britaniju: Objavili hiljade fotografija s oružjem, drogom, skupim autima i lijepim djevojkama

Pripadnici albanske narkobande u Londonu drsko na društvenim mrežama objavljuju fotografije na kojima se hvale gomilama novca koji zarađuju od trgovine drogom, objavio je britanski Daily Mail.

Među slikama lako dostupnima na internetu su fotografije torte ukrašene novčanicama od 50 funti s likom kraljice, inicijali bande ispisani listićima marihuane i djeca sa simbolom bande. Fotografija kojih ima više od 8.000, prikazuju članove bande, oružje, drogu, skupe automobile, atraktivne djevojke i “život na visokoj nozi”, doduše u poprilično neuglednoj četvrti Barking, u istočnom Londonu, prenosi Jutarnji list.

Ova banda, koja se nazvala Hellbanianz, tvrdi da pod kontrolom ima cijeli London i da su spremni u ratu s drugim bandama potvrditi svoju premoć. Daily Mail piše da je spomenuta banda odgovorna za šverc miliona funti vrijednog kokaina u London.

 • Tri člana bande, među kojima i Tristen Asllani, prije dvije godine uhapšena su i osuđena na najmanje 42 godine zatvora zbog posjedovanja šest miliona funti vrijedne droge i strojnice s prigušivačem, piše Daily Mail, ali po onome što hiljade sljedbenika mogu vidjeti na slikama, gangsterski život više je nego primamljiv.

  Članovi bande objavljuju fotografije čak i iz zatvorskih ćelija, ali i iz skupih Bentleyja.

  Za razliku od drugih bandi, koje su opreznije s objavama na društvenim mrežama, ova grupa naveliko se hvali svojim kriminalnim životom.

  Prije nekoliko dana jedan je član pozirao sa srednjim prstom uperenim u kameru te napisao: “Ja ih pokušavam potrošiti… Vi ih pokušavate zaraditi”.

  U jednom videosnimku objavljenom na stranici YouTube članovi repuju o svom životu opisujući se bogovima Londona i poručuju da su spremni za nasilje. Daily Express piše kako su Hellbanianz nadmašili druge bande u Londonu po okrutnosti u obračunima.

 • Transport brodom

  Albanske bande, piše Daily Mail, krijumčare velike količine kokaina u Veliku Britaniju i nadležne nacionalne službe vjeruju da su u velikoj mjeri doprinijele epidemiji bandi u Londonu. Neke od bandi vrbuju mlade za prodaju droge izvan Londona.

  U slučaju albanskih bandi kokain pristiže iz Albanije kamo je transportiran iz Južne Amerike. O kolikim je količinama riječ, govori podatak Daily Maila o nedavnoj zapljeni 160 miliona funti vrijednog kokaina u pošiljci banana koja je stigla u jednu albansku luku. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,