Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Air France privremeno obustavio letove prema Venecueli

Preuzmite sliku

Francuska aviokompanija Air France obustavila je sve letove prema Venecueli u naredna tri dana, a kao razlog tome navedena je aktuelna situacija u toj zemlji, javlja Anadolija.

“Air France je zbog situacije u Venecueli obustavio sve letove prema Caracasu u periodu od 30. jula do 1. augusta” navedeno je u saopćenju iz francuske aviokompanije.

Venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro jučer je pozvao na razgovore predstavnike opozicione koalicije kako bi zemlja izašla iz političke krize.

Neočekivani poziv Madura stigao je svega 72 sata prije kontroverznog glasanja o Nacionalnoj konstitutivnoj skupštini koje bi Madurovoj vladi dalo moć da može mijenjati Ustav.

Venecuela se suočila sa smrtonosnom političkom i ekonomskom krizom, pošto su niske cijene sirove nafte primorale Vladu da smanji ili eliminiše svoje socijalne programe.

Kriza je pokrenula bijes javnosti i dovela do masovnih protesta u kojima je od aprila ove godine poginulo najmanje 100 ljudi, oko 1.500 je povrijeđeno, a uhapšeno više od 500 osoba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje