Subota, 10. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

13 godina držao leš majke na sofi: Razgovarao s njom dok su sjedili i gledali TV

Preuzmite sliku

Ožalošćeni sin koji je 13 godina držao mumificirani leš svoje mrtve majke “u savršenom stanju” na svojoj sofi bio je lokalno poznat kao “vampir” i navodno bi razgovarao sa njom dok su sjedili i gledali TV, prenosi Daily Mail.

76-godišnji Marian L, iskopao je grob svoje majke u malom mjestu Radlin, na jugozapadu Poljske, i odnio njeno tijelo u svoju kuću i stavio je na sofu ispred svog televizora.

Mještani kažu da o penzioneru znaju vrlo malo, opisujući ga kao usamljenika koji izbjegava kontakt sa ljudima.

Zvali su ga čak i ‘vampir’ jer mu mnogi nisu znali ime. Mumificirani leš njegove majke konačno je pronađen nakon što je otuđeni zet 76-godišnjaka odlučio da ga posjeti u njegovoj kući.

On je primijetio Mariana L. kako luta ispred kuće i odlučio da pozove Hitnu pomoć koja je pronašla mumificirani leš na hrpi novina iz 2009. godine.

Prije nego što je Marian L. odveden iz kuće, rekao je bolničarima da mora da se pozdravi sa majkom, prenosi Fakt.

Portparolka policije Malgorzata Koniarska rekla je da je prijava o lešu primljena, kao i da su policajci otišli na lice mjesta i pronašli jeziv prizor.

“Prema sadržaju DNK, mumificirani leš je leš žene, Jadvige L., koja je umrla u januaru 2010. godine, a time i majke Mariana L. Utvrđeno je da grob Jadvige L, gdje je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan”, rekla je Joana Smorcevska iz Okružnog tužilaštva.

 • Smatra se da je Marian L. koji živi samo 300 metara od groblja možda odvezao leš kući na svom biciklu.

  Kako navodi policija, Marian je vjerovatno koristio neke hemikalije jer je leš ostao u savršenom stanju, a u kući je bio primjetan miris naftalina.

  Komšije dodaju da je mjesto u kom Marian živi malo, te je čudno što ga nikada nisu viđali, a kada su bili djeca su ga se čak i plašili.

  “Uveče bi izlazio, sjeo na bicikl i otišao negdje. I tako mi izgleda cijeli život. Moj muž je odavdje, rekao je da su ga se kada su bili djeca plašili. Kada je bilo kasno i kada bi vidjeli da izlazi, da vozi taj bicikl, oni bi pobjegli i sakrili se”, priča jedna komšinica.

  Drugi su u šoku zbog jezive scene u komšiluku i ne vjeruju da se to desilo baš u blizini njihovih kuća.

  “Nigdje nije radio, šetao je po kontejnerima, skupljao bačene stvari”, pričaju u komšiluku.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,