Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

˝Ubijeni˝ ruski novinar pojavio se na konferenciji za medije

Preuzmite sliku

Ruski novinar Arkadij Babčenko, za kojeg su svjetski mediji objavili da je jučer ubijen u Kijevu, pojavio se živ i zdrav na konferenciji za medije.

Kako javljaju BBC i Associated Press, Babčenko se danas pojavio na konferenciji za medije emitovanoj na ukrajinskoj televiziji.

Prvi čovjek ukrajinskih bezbjednosnih snaga, Vasil Gricak, je na konferenciji potvrdio da je novinar Babčenko – živ, prenio je Index.hr.

Podsjetimo, jučer su službeni Kijev i tamošnja policija objavili da je Babčenko upucan s više metaka u leđa u svom stanu.

Babčenko se pojavio na konferenciji za medije koju je sazvao Gricak i zahvalio svima koji su žalili zbog njegove smrti.

On je rekao da je SBU spriječila pokušaj ubistva Babčenka.

“Spriječili smo ubistvo Babčenka specijalnom operacijom”, rekao je Gricak, nakon čega je pred novinare izašao sam Babčenko.

Babčenko je izjavio da je pokušaj ubistva pripreman dva mjeseca, što je rezultiralo specijalnom operacijom SBU. On je rekao da mu je prije mjesec dana saopšteno da je naručeno njegovo ubistvo i predloženo mu je da učestvuje u specijalnoj operaciji. Prema njegovim riječima, operacija je pripremana dva mjeseca.

“Želio bih da se izvinim zbog svega što ste morali da preživite i što ste morali da prođete… Posebno bih želio da se izvinim svojoj supruzi za pakao kroz koji je prošla ova dva dana”, rekao je Babčenko, prenio je Sputnjik.

Babčenko je jedan od najpoznatijih ruskih vojnih reportera te je u posljednjih godinu dana više puta istupio u javnosti upozoravajući na prijetnje smrću koje su upućivane njemu i njegovoj porodici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,