Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktor CIA-e: Znali smo za napade u Parizu

Preuzmite sliku

Direktor Centralne obavještajne agencije (CIA) John Brennan izjavio je da je CIA imala informacije da pripadnici ISIS-a planiraju napade u glavnom gradu Francuske, nekoliko dana prije terorističkih napada.

U napadima je ubijeno 130 osoba, a nemogućnost da spriječi krvoproliće Brennan je pokušao opravdati tehnološkom naprednošću tzv. Islamske države.

Znali smo da ISIS nešto namjerava uraditi. Osobe koje su bile uključene u terorističke napade koristile su se najnovojim načinima za komunikaciju, koje su skrivene od nas“, rekao je Brennan.

On je naglasio da agenti CIA-e moraju mnogo bolje raditi, te da CIA mora imati tehničke sposobnosti i ljudske izvore, piše N1.

Obavještajne agencije su zaustavile mnogo napada koji su bili planirani. Zaustavili smo ih, uhapsili, zatvorili i ispitali“, izjavio je direktor CIA-e i dodao da ISIS pokušava organizovati i izvesti napad u SAD.

Njihovi pokušaji su neizbježni. Pokušat će postaviti ljude da izvedu napad. No, njihov uspjeh nije neizbježan“, poručio je Brennan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,