Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Davos: Vojnici koji obezbjeđuju veliki svjetski samit pozitivni na kanabis i kokain

Nekoliko švajcarskih vojnika, koji su imali zadatak da obezbjeđuju učesnike velikog Ekonomskog svjetskog foruma u skijalištu Davos, poslani su kući jer je otkriveno da su konzumirali kokain, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvanaest vojnika koji su bili na dužnosti u utorak su bili pozitivni na testu za kanabis, a petorica njih su koristila i kokain“, rekao je za lokalne medije Stefan Hofer, portparol švajcarske vojske.

Dvanaestorica, koji su bili među 4.500 vojnika koji obezbjeđuju veliki svjetski samit u Davosu, testirani su nakon što su drugi vojnici iz njihove jedinice podigli uzbunu. Upotrebom pasa tragača vojna policija je utvrdila da je jedan od vojnika imao u svom posjedu više od tri grama kokaina, navodi se u saopštenju iz švajcarske vojske.

Taj vojnik je poslan kući i suočiće se sa krivičnom prijavom. Ostali koji su koristili kokain su također poslani kući i biće sankcionisani. Kada su u pitanju vojnici koji su konzumirali marihuanu, oni su ostali u Davosu i suočiće se sa disciplinskim mjerama na licu mjesta“, kazao je Hofer.

Vojnici koji su bili pozitivni na droga testu bili su iz iste jedinice, koja dolazi iz južnih švajcarskih kantona, Ticino i Graubunden.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,