Subota, 22. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

CIA objavila stotine dokumenata o NLO-u koji su skrivani godinama

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) objavila je stotine dokumenata o neidentificiranim letećim objektima (NLO) koji uglavnom potiču iz 1940-ih i 1950-ih godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

CIA je dokumente objavila u izvještaju pod naslovom “Zavirite u naš ‘dosije X’”, a oni se odnose na CIA-ina istraživanja o NLO-u i vanzemaljcima koja su napravljena 1978. godine.

U saopćenju američke agencije navodi se kako većina dokumenata pripada periodu 1940-ih i 1950-ih godina, o kojima je bilo govora i u poznatoj televizijskoj seriji “X-Files”. Naime, između glavnih aktera serije vodi se dijalog u kojem tvrde kako će na osnovu ovih dokumenata dokazati postojanje NLO-a.

U objavljenom izvještaju navodi navodi se kako CIA javnosti pruža mogućnost istraživanja, te su objavljeni i brojni novinski članci o NLO-ima kao i izvještaju agenata na mjestima na kojim je prijavljeno da je viđen NLO.

Objavljeni su također i izvještaji iz Španije, Južnoafričke Republike, Njemačke i Maroka, kao i sa drugih lokacijama u svijetu za koje je tvrđeno da je na njima primijećen NLO. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,