Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Živa vatra: Otkrijte sve o ženama ovnovima

Preuzmite sliku

Popularno

Strastvena, impulzivna, buntovna, slobodoumna, entuzijastična, odvažna, samouvjerena, nesputana, živahna, zabavna, poduzetna, tvrdoglava, temperamentna, prkosna – sve je to žena ovan.

Neustrašivi i prirodni je vođa, rođena da bude na čelu, zbog čega ovan i jest prvi znak zodijaka, svojom energijom, harizmom i dinamičnošću u stanju je pokrenuti ostalih 11 znakova. Uvijek se veseli novim izazovima, pa je tipična “ovnica” ranoranilac koji jedva čeka započeti novi dan i vidjeti šta će joj on donijeti. Ipak, zbog svoje nestrpljivosti sklona je prijeći na novi izazov prije nego što je prethodni završila do kraja.

Vječiti je i nepokolebljivi optimist te je polje njenog interesa često borba za prava drugih, kao i borba za bolju budućnost općenito. Zna biti vrlo zaigrana i velika je avanturistica koja uvijek gleda naprijed, a rijetko u prošlost. Kao i svi, ima mana, a njene su najčešće egoističnost, prevelika tvrdoglavost i ljubomora.

 • Seks i veze

  Pripadnost grupi vatrenih znakova čini je vrlo strastvenom. U ljubavnim igricama voli preuzeti inicijativu i biti ta koja će zavesti drugu stranu, a isto tako voli da je po njezinu te prepiranja i svađice doživljava kao predigru seksu. Muškarcima je često magnet jer je doživljavaju vrlo intenzivnom i intrigantnom, a osvajanje “ovnice” nerijetko je izazov. Kad je zaljubljena, osjeća se najživljom i sve u njezinu životu tada postaje ekstremno. U vezi se ne želi osjećati posjedovanom, ali povremeno pokazivanje ljubomore i posesivnosti laskaju joj jer za “ovnicu” to je znak da partner zna koliko ona vrijedi.

  Romantika joj nije nužna, ali partnerova pažnja itekako jest. Među rijetkim je ženama koja mogu odvojiti ljubav i seks. Nekad joj je lakše izraziti se seksualno nego intimno te će željeti da stvari idu polakše ako je u pitanju ljubav. U seksu se oslikava njezin avanturistički duh, obožava isprobavati nove poze i nova mjesta za seks.

  Prijateljstvo

  Kako i u ljubavi, žena ovan i u prijateljstvu može biti poput bujice u jednom trenutku donosi uzbuđenje i kaos, a u idućem je više nema. Prijateljstva s “ovnicom” često su vrlo intenzivna, i onda kada ne traju dugo, ali ona uvijek ima i prijatelje za cijeli život. Sklona je imati širok krug prijatelja jer konstantno mijenja interese i njen tempo ne mogu svi pratiti.

 • Druge privlači u vlastito društvo zbog doze opasnosti i nepredvidljivosti koju žena rođena u tom astrološkom znaku nosi poput druge kože. Ipak, prijatelji nekad teško razumiju njenu izrazitu neovisnost, a prijateljice zbog te njezine osobine znaju biti i ljubomorne na nju. Kad ide u večernji izlazak, ne treba joj horda prijatelja, već dvije-tri bliske osobe koje razmišljaju slično kao ona i koje su spremne ludi provod. Društvo “ovnice” garantira zabavu.

  Izgled

  Fokusiran i iskričav pogled, neukrotiva kosa, visoko, izražajno čelo, pomalo agresivan stav i nemirne kretnje fizičke su odlike po kojima ćete prepoznati “ovnicu”. Glavni dio tijela kod predvodnice zodijaka jest glava, koja je najčešće izdužena te u visini očiju prilično široka, dok je kod brade uska. Dojam visokog i velikog čela može davati i početak kose na čelu koji je viši od prosječnog. Njen su zaštitni znak i istaknute i guste obrve. Vrat je također izdužen, a ramena jača i široka. Srednje je visine i prilično mišićavog tijela. Oči su joj smeđe ili sive, a koža vrlo dobre teksture.

  Stil

  Obožava privlačiti pažnju, a kako bolje privući pažnju nego vatrenom, crvenom bojom, zaštitnom bojom ovna! Crvena reflektira čistu, sirovu energiju i živost duha koje posjeduje prvi znak horoskopa. Perfektno izgleda u kožnim odjevnim predmetima, voli i svjetlucavo i sjajno, a njen je zaštitni kamen dijamant koji je sinonim za snagu, nevinost i čistoću, što su glavne kvalitete koje se povezuju s ovnom.

  Naročito ih je prikladno nositi kao naušnice jer je glava dio tijela kojim vlada ovan. Jako joj je bitno biti fit zbog čega mnoge žene rođene u tom znaku predano vježbaju, a kako su sportski tipovi dobro im stoji i sportski stil odijevanja. Nosi jednostavne frizure za koje je potrebno malo vremena, a voli i praktičnu, višenamjensku kozmetiku, na primjer šampon i regenerator u jednom, kremu za lice koja istovremeno vlaži, štiti od sunca i tonira kožu i slične proizvode. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje