Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žene rođene u ovim horoskopskim znakovima su najbolje vozačice

Preuzmite sliku

Nisi sigurna jesi li dobra vozačica? Ako si rođena u jednom od ova tri horoskopska znaka, onda su tvoje vozačke sposobnosti zavidne…

Iako postoji raširena zabluda da su muškarci bolji vozači od žena, stvarnost je nešto drugačija, a čak i nauka i istraživanja idu ženama u prilog – prema istraživanju provedenom na uzorku od 15 hiljada vozača i vozačica, žene su puno odgovorniji, pažljiviji i bolji vozači od muškaraca, posebno ako se u obzir uzme broj sabraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom i kazne, prenosi Žena.hr.

Isto istraživanje kaže da vozačice bolje razumiju saobraćaj, imaju bolji osjećaj za rizik, češće koriste dječje sjedalice, ozbiljnije su, nisu sklone bijesu kao muškarci, a ako je vjerovati astrologiji, žene rođene u tri horoskopska znaka obično imaju najbolje vozačke sposobnosti. Vrlo su strpljive i lako se navigiraju kroz prostor, a poštuju i prometna pravila i propise, što je u prometu od velike važnosti.

Dakle, zvijezde su rekle svoje – žene rođene u ova tri horoskopska znaka smatraju se najboljim vozačicama. Provjerite jeste li među njima.

Bik

Marljivi Bik razumije da je ključ uspješne vožnje dobra priprema prije nego što sjedne za volan – od točenja goriva do popravljanja manjih ogrebotina na automobilu, žene Bikovi vrlo su pažljive kada je u pitanju izgled njihovih vozila. One se uz to strogo pridržavaju saobraćajnih pravila i nikad ih ne krše. I dok bi neki vozači mogli biti frustrirani dugim kolonama i gužvom na cestama, žena Bik uvijek će biti strpljiva.

Rak

Žene rođene u znaku Raka po prirodi su vrlo oprezne i pedantne. A upravo to znači sigurniju vožnju jer ne voze nesmotreno. One daju pokazivače prije svakog skretanja i metodično provjeravaju retrovizor, kao i bočna zrcala kako bi bile sigurne da ne jure i ne ometaju bilo koje drugo vozilo na cesti. Žene rođene u ovom znaku po prirodi su vrlo zabrinute, pa se osjećaju odgovornima za sve na cesti.

Djevica

Od zabrinutosti za sigurnost pješaka do pedantnog istraživanja svakog saobraćajnog pravila u gradu u kojem živi, žena Djevica pripremit će se na sve moguće načine prije nego što uđe u auto. Ona želi da se stvari nesmetano odvijaju kada je ona u prometu pa neće oklijevati da zaustavi svoj automobil uz rub ceste i regulisati promet ako se uz cestu stvori gužva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,