Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zavođenje prema horoskopu: Trikovi kojima neće moći odoljeti

Preuzmite sliku

Želite li osvojiti Vagu ili Vodoliju budite neopterećeni, komunikativni i što opušteniji. S Ribama i Rakovima treba strpljivo, a kod Blizanaca će najbolje upaliti razgovori o muzici i filmovima

Ovan traži uzbuđenje, akciju i pažnju

Pokažite mu da volite izazov i uzbuđenja. Spomenite da vas zanimaju muške stvari tipa ratne tehnike ili vratolomne vožnje gliserom i već ste na pola puta do njegova srca.

Pohvalite se da volite gledati putopisne filmove i dokumentarce o divljim životinjama i neistraženim predjelima, zaiskrit će mu pogled. Kad počne zaneseno pričati o idealima, ne rušite mu ih hladnom logikom i sarkazmom. Prilagodite li se njegovim egocentričnim stavovima i zahtjevima, imat ćete ključ za njegovu dušu.

Bik voli razgovarati o novcu i umjetnosti

On je hedonista koji ne može živjeti bez komfora, topline doma i materijalne sigurnosti. Primijeti li da ste porodični tip, neće ostati ravnodušan, a kako je veliki gurman, češće mu spominjite svoje kuharske sposobnosti.

Ubrzo bi mogao zaželjeti s vama eksperimentisati u kuhinji. Najslađe su mu teme o novcu i materijalnim stvarima pa će se u razgovoru ubrzo pohvaliti planovima vezanim uz posjed, kuću, zemljište ili vikendicu. Počnite razgovor o slikama, izložbama i umjetnosti općenito jer je estet i voli sve što je lijepo.

 • Blizanci duhovito komentarišu društvene događaje

  Debatirajte s njim o politici i sportu na vrckast način jer u svemu traži humor i ironiju, pa i kad je riječ o ozbiljnim stvarima. Voli film, pozorište, televiziju i spektakle pa će ga svaki razgovor o tome razveseliti.

  Budite dobro upućeni u sve moguće tračeve i informisani o događanjima u gradu te s njim ogovarajte estradne zvijezde. Najsretniji je kad zabavlja i uveseljava druge te kad je tamo gdje se nešto događa, pa će ga zanimati sve teme o društvenim događanjima.

  Rak obožava domovinu, historiju i porodicu

  Istaknite domoljublje i vezanost uz korijene jer Rak voli razgovore o ljubavi prema domu i domovini. Pokažite ljubav prema porodici, kući i životinjama, a u šetnji s njim divite se drugoj djeci i recite kako biste voljeli imati veliku porodicu.

  Razgalit ćete ga ako ga pozovete k sebi da pogledate romantični film ili historijski spektakl, najbolje crno–bijeli. Obožava historiju i stare kulture pa će mu već vaš spomen “dobrih starih vremena” dati materijala za razgovor.

  Lav cijeni brigu o izgledu i poslovni uspjeh

  Želite li pridobiti njegovu pažnju, pokažite da ste na visini njegovih želja u intelektualnom i tjelesnom smislu. Prikažite se poslovno uspješni, samostalni i materijalno potkovani.

  Uskoro će vam početi otkrivati svoje visoke ambicije i u vama vidjeti ženu dostojnu pažnje. Brine se o vlastitom izgledu i kondiciji pa se pohvalite da ste maloprije izišli iz teretane ili beauty–centra. Ubrzo bi vas mogao pozvati da vidite njegovu malu kućnu teretanu.

 • Djevici su najvažniji posao i zdravlje

  Preobrazite se u pedantnu, realnu, štedljivu i poslovnu osobu. Navedite ga na razgovor o njegovu poslu, to mu je neiscrpna tema. I razgovor o njegovu omiljenom piscu, zadnjem filmu koji je gledao te važnosti pozorišta postići će željeni učinak.

  Želi biti zdrav pa će ga oduševiti vaša kućna literatura o njezi tijela. Skrenete li na temu o jelu, istaknite da pazite na kalorije i volite zdravu hranu.

  Vaga ne može odoljeti izlascima, kulturi i modi

  Ako se pokažete ekstravagantnom ženom koja u društvenom životu uživa punim plućima, veliki su izgledi da ćete zainteresovati muškarca Vagu.

  Različita mondena okupljališta hrane taštinu i osjećaj za lijepo pripadnika ovoga znaka pa ćete probuditi njegov interes pokažete li se kulturno orijentisani. Rado ide na sva mjesta na kojima se ljepota spaja sa stilom i dobrim ukusom pa mu recite da često posjećujete muzeje, izložbe i koncerte. Vole sve teme vezane uz modu i ljepotu.

  Škorpion uživa u raspravama o politici i seksu

  Škorpiona zanima sve intrigantno i tajnovito pa je strastveni ljubitelj filmova strave i užasa te kriminalističkih romana. Obožava debatirati o politici i prati sva politička događanja u svijetu pa pokažite da vas to zanima.

  Osvojit ćete ga ako mu priznate da ste pretplaćeni na nekoliko erotskih časopisa ili da u kućnoj videoteci imate pravo bogatstvo erotskih filmova. Seks mu je glavna preokupacija i o njemu može raspravljati satima.

  Strijelac pada na sve sportove i zdrav život

  Privući ćete ga poslovicom “u zdravu tijelu zdrav duh” pa, dok vaš Strijelac trči ili igra tenis, pohvalite se sličnim aktivnostima. Tad ćete moći satima razgovarati o vitaminima, proteinima, utezima i svim čudesima za oblikovanje tijela.

  Usred neobvezna razgovora recite da hitate kući gledati utakmicu i da se vidite poslije. Vjerovatno će vas nazvati za pola sata i s vama oduševljeno komentarisati rezultat. Istaknite da obožavate putovanja i egzotične zemlje, da biste rado išli na safari ili vozili reli.

  Jarac će prihvatiti teme o imovini i politici

  Zanimajte se za njegov posao i ostavite dojam štedljive osobe koja zna ulagati u budućnost. Pričajte mu o svom poslu i primanjima, nekretninama, kreditnim karticama ili imovini, što će popratiti s neskrivenim zadovoljstvom.

  Nešto biste morali znati i o politici jer je upućen u sve, pa će to očekivati i od vas. Iznesite svoja strahovanja o ozonskim rupama i nesigurnosti svijeta u kojem živimo te će u vama vidjeti srodnu dušu.

 • Vodolija je ovisnik o savremenoj tehnologiji

  Sve što je avangardno budi mu znatiželju pa potaknite razgovor o životu na drugim planetima, kometama ili crnim rupama. Pohvalite se da obožavate naučnu fantastiku i da imate takvih filmova kod kuće.

  Budite uvjereni da će se ponuditi da ih gledate zajedno. Fasciniran je modernom tehnologijom pa svakako nabavite računar. Pravite se da vas ludo zanima svijet računarstva, ali da ste početnik i sav sretan dolepršat će k vama da vam prenese svoje znanje.

  Ribe – uronite s njima u svijet mistike i muzike

  Razgalit ćete ga ako pokažete da se razumijete u klasičnu muziku i njegujete ljubav prema umjetnosti. Ribe obožavaju glazbu pa će mu svaka tema o njegovu omiljenom pjevaču biti nadahnuće da vam o tome priča danima.

  Pokažite ljubav prema napuštenim životinjama jer ih on kod kuće sigurno ima nekoliko. Briga o zdravlju jedna mu je od omiljenih tema, no voli i more, ali i mistiku, religiju te svijet paranormalnog. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje