Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vodič za efikasno uklanjanje fleka sa odjeće bez puno muke

Svi smo se bezbroj puta susreli sa tvrdokornim mrljama i nismo imali pravo rješenje za njihovo uklanjanje. Međutim, mnoge domaćice, riješile su da putem interneta podijele svoje uspješne metode u uklanjanju tvrdokornih mrlja.

Bez puno muke očistite su fleke uz ove TOP savjete!

 • fleka-odjeca-puder
 • #1: Fleke od pudera: sigurni smo da vam se barem jednom dogodilo da ste prilikom skidanja neke majice ili košulje ostavili dobar trag pudera na tkanini, zar ne? Da biste ih uspješno uklonili, stavite malo pjene za brijanje na mjesto gdje je fleka i ostavite da odstoji između 20 i 30 minuta, zatim operite kao po običaju.

  #2: Fleke od čaja: da biste uspješno uklonili fleke od čaja, potopite tkaninu u ledenu vodu sa malo tečnog deterdženta i ostavite 15 minuta, zatim operite po običaju.

  #3: Fleke od svježe trave: svi smo se našli u ovo situaciji, sjednemo na travu – ustanemo i ostanu nam svježe zeleni tragovi po odjeći! Ali, oni se zapravo veoma lako uklanjaju – samo stavite malo deterdženta za suđe i ostavite 15 minuta, nakon toga ubacite u veš mašinu na uobičajeno pranje.

 • so-vino-fleka
 • #4: Fleke od sokova: nemojte se preznojavati kada se isflekate ovakvom tekućinom, samo fleku potopite u deterdžent za pranje suđa, a zatim operite u veš mašini!

  #5: Fleke od vina: da biste uspješno uklonili fleke od vina, pokvasite fleku zatim utrljajte so i ostavi desetak minuta. Zatim normalno operite u mašini.

  #6: Fleke od sladoleda: potopite odjeću u hladnu vodu 5-15 minuta, zatim sipajte deteržent za suđe i ostavite potopljeno 30 minuta. Nakon toga, operite u mašini. (mogujatosama.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,