Ponedjeljak, 6. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tipične osobine horoskopskog raka i zašto ih je dobro imati blizu

Preuzmite sliku

Rakovi su osobe rođene između 21. juna i 22. jula i pripadaju vodenom elementu zodijaka (zajedno s Ribama i Škorpijom). Vodeni znakovi su emotivni i intenzivni, također su izrazito intuitivni i suosjećajni.

Rak je poznat po svojstvima kao što su odanost, emocionalna dubina i roditeljski instinkt. Oni će biti ti u vašoj ekipi koji znaju tajne i čuvaju ih. Njih je naprosto divno imati u životu. Rakom vlada Mjesec, a ta veza je jaka i ima izravan uticaj na raspoloženje. Neke od poznatijih predstavnica znaka su: princeza Diana, Ariana Grande, Selena Gomez, Solange Knowles, Nicole Scherzinger i Lindsay Lohan.

Tipične osobine raka

Intuitivni – Rakovi imaju gotovo natprirodnu intuiciju, znaju šta mislite i šta ste učinili. Ne pokušavajte ih lagati i manipulisati s njima jer ćete imate posla s opasnim protivnikom. Sposobnost da ‘nanjuše’ stvari može ih učiniti  preosjetljivim i paranoičnim. Ustrajni su kada žele nešto izvući iz nekoga, prenosi MissZdrava.

Odani – niti jedan znak nije odaniji od raka, oni bi umrli od ljubavi (i ubili zbog mržnje). Potpuno su slijepi za one koje vole i previdjet će gotovo sve. Ali, isto zahtijevaju zauzvrat. Ako uživate u romantici i želite partnera stalno uz sebe, nađite Raka.

Zagonetni – Mjesec kontroliše njihova raspoloženja, prilično doslovno, a to znači da se mogu brzo prebaciti. Možete hodati po sobi, a oni se smiju i šale (uvijek imaju sjajan smisao za humor), zatim odete negdje na trenutak i vratite se, a Rak leži u suzama na podu. Ovo je samo svakodnevni život Raka. Naviknite se na njega i naučite surfati njegovim raspoloženjima.

Nostalgični – većina Rakova je sentimentalna i ne mogu podnijeti da išta puštaju. To se odnosi i na ljude. Ne mogu (i neće) isključiti svoje osjećaje niti nakon razlaza. Uvijek se sjete rođendana i stvari koje su vam važne. Ali, ako ih povrijedite ta rana nikada neće zacijeliti. Oni će gnjev odnijeti u grob, a njihova srdačna priroda može se pretvoriti u mračnu, osvetoljubivu srdžbu.

Šarmeri – kad su raspoloženi mogu biti sjajno društvo duhoviti, strastveni, pronicljivi, avanturistički i popustljivi, znaju se dobro provoditi. Međutim, oni nisu stalno takvi, jer kad se promijeni faza mjeseca, može se pojaviti njihova druga strana. Strana koja zahtijeva povrat troškova za pružene usluge vjernosti / zabave. Duboko u sebi, Rakovi su krhki. Vole dobijati pažnju drugih osoba, ponekad se predstavljajući kao žrtve. To može biti iscrpljujuće za njihovu okolinu.

Emocije

Rak je ljubazan i velikodušan i očekuje isto zauzvrat. Ne voli se poigravati, njegova je deviza: ‘ako nekoga volite, zašto to sada ne kažete?’ Nije rijetkost da se Rak zaljubi nakon samo nekoliko dana ili sedmica, a iako je ta odluka iznenadna, lako može trajati cijeli život. Rak je najsretniji kada je u paru. No, iako Rak uspijeva u duetu, on ili ona također imaju neovisnu stranu i treba mu vrijeme za sebe. Ovaj znak ima aktivan unutarnji život i često rado živi u carstvu mašte.

Rak voli stvarati i treba mu neka aktivnost bilo da je to slikanje, pisanje ili čak samo čitanje. Rak također voli povezivanje s višom silom te može pronaći utjehu u religiji ili duhovnim praksama. Iako Rakovi mogu biti naporni, oni imaju i duhovitu stranu i vješti su u promatranju i oponašanju ljudi oko sebe. Konačno, Rak je nevjerovatno odan. Ići će do kraja svijeta, pa čak i protiv vlastitog uvjerenja kako bi pomogao nekome koga voli. Naučiti kako se zauzeti za vlastita uvjerenja, čak i ako to znači odbiti prijatelja, cjeloživotna je lekcija za Raka.

5 glavnih razloga zbog kojih je dobro biti Rak

Intuicija – može znati je li nešto dobro ili nije prije nego što sazna sve činjenice.
Strastveni ljubavnici, zna se prepustiti i odlično se služi svojim tijelom u krevetu.
Pod vladavinom Mjeseca, Rak je nevjerovatno usklađen sa zemljinim ritmom, a u prirodi nalazi utjehu i zadovoljstvo.
Iskren prijatelj, jednom kad Rak odluči da se sprijatelji s nekim, čuvat će leđa toj osobi cijeli život i neće dozvoliti da njihovom odnosu išta stane na put.
Kreativni i otporni, Rak uvijek može pronaći zadovoljstvo u vlastitom umu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,