Ponedjeljak, 19. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Teško mu je odoljeti, a još teže zadržati: Ljubav sa ovim znakom je poput igranja s vatrom

Očaravajuće ga je gledati i toplina vas toliko privlači da želite da priđete jako blizu, ali ako niste pažljivi u koracima, možete se žestoko opeći.

On nas drži u pripravnosti i povećava našu izdržljivost. To je znak stalne kontradikcije, bijesa i strasti!

On je – Ovan!

Ovan je pod vladavinom elementa vatre i planete Marsa i njihova priroda je strastvena, dominantna, a ponekad čak i zapovjednička. Oni su uvijek spremni za bitku, bilo da se radi o prijateljskom takmičenju u sportu, ostvarenju željene promocije ili želji njegovog srca.

Oni ne bježe od izazova. U stvari, Ovan žudi za izazovima. Ukoliko mu je nešto teško da dostigne, to samo povećava njegovo interesovanje. Recite im “ne” i to je kao da dodajete ulje na vatru; ništa ga neće spriječiti u namjeri da vas osvoji.

Problem je u tome što se brzo zaljubi i još brže odljubi. Oni će juriti za vama do kraja svijeta, ali nakon što pokažete svoje interesovanje u istoj mjeri, počinju se ponašati slično kao dijete u prodavnici slatkiša: zanima ga sve i jednostavno se ne može odlučiti za samo jedan komad.

Više nego bilo koji drugi znak, Ovan više pada na potencijal koji vidi u osobi, a ne na stvarnu osobu. Ako se dogodi da se Ovan zaljubi u vas i uspijete da zadržite njegovo interesovanje, njegova ljubav je zaista bez premca i neobuzdana. Nije ga lako zadržati, to je kao da pokušavate prikovati oblak.

Poput dobrog vina, većina Ovnova imaju bolje odnose u zrelijoj dobi. To znači da iz mladosti često imaju veliku evidenciju davanja i primanja slomljenih srca.
Iako mnogi vole ukazati na neke sebične sklonosti Ovna, oni takođe imaju veliku toplinu. Oni imaju nevjerovatno toplo srce i imaju tendenciju da vide najbolje u drugima, čak i kada svi dokazi govore suprotno.

Kada se zaljube u nekoga i njihov partner uspe da zadrži stvari svježima i dovoljno zanimljivima, oni su žestoko odani partneri.

Kao i kod većine stvari u životu, postoji i tamna strana Ovna. To je posebno istinito kada je u pitanju njihovo ponašanje u ljubavi i odnosima. Ako tamna strana vodi svoj šou, postoji veliki potencijal za ljutnju pa čak i zlostavljanja. Oni će željeti da dominiraju, jer je njihova tamna priroda također vrlo kontrolorska.

Oni mogu pokušati da upravljaju svakim aspektom voljene osobe i pobjesne kad ona ne želi da sarađuje ili da se drži njegovog plana. Oni će imati vrlo malo kontrole nad svojim emocijama i imaju tendenciju za sobom da ostavljaju slomljena srca i potpunu destrukciju.

Tamna priroda Ovna može od odanosti napraviti veoma fluidnu definiciju. Oni mogu biti skloni prevarama, ali zbog njihovog povratka popraćenog lijepim gestama, i dalje će biti u mogućnosti da osvoje partnera.

Ovan i seksualnost

Njima je potreban fizički dodir, ali nisu skloni čednim igrama. Morate biti hrabri ukoliko želite da ga zainteresujete.

On se baca odmah na stvar i želi da mu se predate u potpunosti. On se želi izgubiti u vama i dovesti vas do toga da se i vi izgubite u njemu. Njegova strast može biti toliko intenzivna da vas može uplašiti.

Kada dominira njegova tamna strana, Ovan se ponaša kao dijete koje plače usred noći za mlijekom i budi svoje vrlo umorne roditelje. To nije svjesni sebični plan, već inherentna potreba koja je glavni prioritet.

Oni žele ono što žele, kada to žele i uglavnom nemaju previše obzira prema onome ko se nađe na putu prema ostvarenju te želje.

Dinamična energija Ovna vapi za pažnjom. Teško mu je odoljeti. On je privlačan, zabavan i voli dobar provod. On je zaista zainteresovan za vas i postavlja pitanja koja se niko drugi ne usudi pitati.

On je jedan od rijetkih znakova koji vas istovremeno može privući jako blizu, a da istovremeno molite za oslobođenje. (super žena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,