Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tečni puder: Jednostavni trikovi za savršen ten

Preuzmite sliku

Popularno

Cilj nanošenja podloge za lice je prikrivanje nepravilnosti na koži, kao i idealno stapanje sa tenom. Pratite ovih par savjeta kako biste to ostvarili na najbolji mogući način…

Prilikom kupovine pudera uvijek isprobajte par različitih nijansi na licu.

 • tecni-puder-nanosenje
 • Puder bi najbolje bilo isprobati duž ruba vilice, jer vrlo lako može da se desi da steknete sasvim drugačiji utisak o nijansi ako ste puder isprobali na ruci. Onaj ton koji vam najviše odgovara zatim isprobajte u nešto svjetlijoj i tamnijoj nijansi, na višim dijelovima lica, kao i na vratu. Vrlo je velika vjerovatnoća da će se jedna od njih savršeno stopiti sa vašim tenom.

  Koristite dvije različite nijanse

  U zavisnosti od toga koliko vremena provodite na suncu, vaše lice može imati drugačije nijanse. Pošto je vaše čelo obično nešto tamnije od ostalih dijelova vašeg lica, nanesite na njega nešto tamniju nijansu pudera kako biste postigli prirodniji izgled.

  Koristite zaobljenu četku

  Vjerovatno ste do sada primijetili da ne morate svaki dio lica podjednako da prekrivate puderom. Zaobljena četkica omogućiće da bolje kontrolišete koju količinu pudera ćete nanijeti na koji dio lica.

 • puder-sminka-djevojka
 • Poteze uvijek povlačite prema dole

  Nanošenje pudera potezima odozdo prema gore nije dobra ideja jer stvara mogućnost da zapušite pore, kao i da dodatno istaknete svaku neravninu na licu.

  Fokusirajte se pretežno na T zonu

  Crvenilo i višak prirodnih ulja najčešće se javljaju na T zoni, pa bi najbolje bilo da upravo na nju nanesete nešto više pudera nego na preostali dio lica. Ako želite da izbjegnete “zacementiran” izgled, puder u prahu ili kamenu nanesite samo na čelo, nos, bradu i jagodice lica.

  (super zena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,