Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta to bogati imaju, a ostali ne?

rich poor rect-460x307
Preuzmite sliku

U knjizi How Rich People Think Steve Seibold je izveo zaključke tokom 20 godina istraživanja i intervjuisanja bogatih koji su bogatstvo stekli svojim radom.

rich poor rect-460x307Ovi rijetki ljudi ne kriju nikakve velike tajne i čarobne formule. Oni samo imaju nešto drugačije misli u kombinaciji sa malo smjelosti i strasti. Šta to bogati imaju?

Vjeruju u sebe

Bogati vjeruju u sebe. Vjeruju da svoje ideje mogu da prodaju i da zarade mnogo novca radeći što vole. Njihova vjera privlači novac. Steve Seibold je u knjizi naveo: “Bogati vjeruju u mogućnosti da se obogate dok ostatak svijeta vjeruje u siromaštvo. Vjera u siromaštvo vuče u nazad”.

Ne zanima ih formalno obrazovanje

Interesantno – 90 odsto onih koji su sami stekli svoje bogatstvo izbjegli su formalno obrazovanje. Ali, njihovi domovi si puni knjiga iz oblasti koje se tiču napretka i uspjeha u polju u kom oni rade. Daju sve od sebe da nauče sve što mogu o svom poslu i tu su eksperti.

„Dok se većina moli za uspjeh i novac i uzda se u sreću, veliki igrači rešavaju probleme čim ih ugledaju”, tvrdi Seibold.

Ne robuju novcu

Najbitnije je da bogati imaju pozitivan odnos sa novcem. Njih novac oslobađa, oni novcu ne robuju, oni i novac su prijatelji. A šta rade siromašni? Oni se u suštini plaše novca i plaše se bogatstva. (Nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: