Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svaki horoskopski znak može razviti određeni strah: Koja je vaša fobija?

Preuzmite sliku

Svi imamo neku fobiju, bilo da smo je svjesni ili ne. Svaki horoskopski znak, s obzirom na svoje karakteristike, ima mogućnost da razvije određene strahove. Evo čega se plaše pripadnici vašeg znaka.

Ovan

Najaktivniji od svih znakova, Ovan voli da se kreće. Zbog previše mirovanja može da se unervozi, što prerasta u katiskofobiju – strah od sjedenja.

Ovan voli da istupi i pomogne kad treba, pa je strah od zanemarivanje dužnosti i odgovornosti još jedan strah ovog znaka.

Bik

Bik je možda najletargičniji znak zodijaka, jer voli komfor i luksiz toliko da to prelazi u ljenost, pa čak i halapljivost.

U najgorem slučaju, može da razvije strah od pokreta i promjena. Selidba je za jednog Bika ravna kataklizmi, oni jednostavno vole da se skuće.

Blizanci

Lepršavi i površni Blizanci često precijene sebe i mogu da se nađu u nezgodnoj situaciji zbog toga. Kada brzo pričate, brzo donosite odluke, brzo obećavate, možete da se zatrpate i lako ispustiti konce ili da zapostaviti ono što stvarno želite.

Blizanci imaju strah od donošenja odluka i ako ih nešto zaista plaši, to je da sjednu i dobro razmisle o nečemu, a onda donesu i odluku.

Rak

Rakovi vole da se se osjećaju sigurno i udobno u svom domu okruženi prijateljima i porodicom. Izvedite Raka iz njegove „školjke“ komfora i on će biti preplašen.

Zato bi strah od otvorenog prostora bio najpogodniji strah za ovaj znak. Pored toga, kao emotivci i brižni ljudi, Rakovi mogu da razviju i strah od patnje ili bolesti.

Lav

Lavovi vole da su u centru pažnje, da su sve oči uperene u njih i vole da budu hvaljeni. Lavovi su najčešće uspješni u životu, pošto ih strah od neuspjeha tjera da budu ambiciozni.

Želja za pažnjom i strah od toga da će biti zaboravljeni i ignorisani motiviše ih još više da uspiju.

Djevica

Čista, uredna i detaljna. Nered je noćna mora za njih i sve mora da bude na svom mjestu, od dekoracije u kući do društvenog života i karijere. Strah od neorganizacije i nereda, nesavršenosti i prljavštine, može da vas proganja.

Vaga

Vaga je uvijek za partnerstvo i zajedništvo – četiri ruke su bolje nego dvije! Bilo bi joj jako teško da sve u životu mora sama da radi, pa bi strah od samoće, i strah od izolacije, su najgore opcije za ovaj znak.

Škorpija

Škorpija je jedan od najmračnijih znakova, ali je jako senzitivna, podložna aknksioznosti, opsesivnosti i želji za kontrolisanjem. U skladu sa tim, strah od ismijavanja može biti ekstrem Škorpijinih strahova.

Strijelac

Lutalica u vama ne može biti ukroćena. Jedan od najneobuzadnijih i avanturistički nastrojenih znakova, Strijelac ne voli kad neko pokušava da ga ukroti i navede da se pridržava pravila.

Iako voli život i na njega gleda optimistički, svakodnevne, obične obaveze lako mogu da ga bace u depresiju. Zato su strah od odgovornosti i strah od zatvorenog prostora najčešće fobije ovog znaka.

Jarac

Jarčevi su najčešće usmjereni na posao, disciplinovani su i introspektivni, a najljepše se osjećaju u kancelariji – gdje mogu na miru da misle i prave planove. Najčešće ne vole toliko ljude, pa bi strah od otvorenog prostora mogao da bude ekstremni oblik straha inače izolovanog Jarca.

Vodolija

Mudre Vodolije će biti prve koje će se suprotstaviti nadređenom ako misle da nije u pravu. Radije će potpuno promijeniti posao, osmisliti nešto potpuno novo i izvršiti revoluciju. Strah od odlaska u školu i na posao i strah od braka, su najčešći strahovi Vodolija. Institucije su im jednostavno strašne.

Ribe

Sanjarski nastrojene i saosećajne Ribe vole da pobjegnu u svoj svijet s vremena na vrijeme i ne vole da budu u centru pažnje. Zato je strah od javnih nastupa najčešći strah Riba. (zena.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,