Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta očekivati za Dan zaljubljenih prema vašem horoskopskom znaku?

Preuzmite sliku

Retrogradni Merkur počeće 17. februara, samo nekoliko dana nakon Dana zaljubljenih.

Nažalost, vaše kutije sa čokoladom i buketi ruža neće ostati zaštićeni od haosa koji slijedi. U slučaju da niste svjesni, retrogradna kretanja Merkura se dešavaju 3-4 puta godišnje u kojima planeta komunikacije, racionalnog razmišljanja i transporta počinje da stvara haos i stagnaciju u životima ljudi.

Međutim, negativni efekti retrogradnog kretanja Merkura osjetiće se i za Dan zaljubljenih, prije nego što započne retrogradno kretanje ove planete, prenosi Ženski magazin.

Šta očekivati na Dan zaljubljenih prema horoskopskom znaku?

Svi horoskopski znakovi osjetiće efekte ove neodlučne planete, tako da će vaši planovi u posljednjem trenutku biti otkazani ili se može pojaviti vaš bivši partner i uništiti vaš novi romantični odnos. Međutim, jedino što je sigurno je da 14. februara ove godine neće biti dosadno.

Evo šta Merkur priprema za Dan Zaljubljenih na osnovu vašeg horoskopskog znaka.

Ovan

Retrogradni Merkur uzrokovaće vam puno glavobolja na Dan zaljubljenih. Nemojte planirati noćni izlazak sa partnerom i bilo koje druge velike planove ostavite za kasnije. Ostanite kod kuće sa partnerom i odmarajte glavu i um jer vam je mozak preopterećen i treba mu odmor. Očistite raspored i posvetite ovaj dan samo svom partneru.

Bik

Možda postoji napetost između vas i vaših prijatelja ili vašeg partnera jer se stare rane ponovo otvaraju za to vrijeme i to će stvoriti stare probleme na površini. Možete nastaviti raspravu sa prijateljem, ali ne raspravljajte se dok ne čujete šta druga strana ima da kaže, a zatim ljubazno riješite problem. Ako postoje neriješeni problemi, očekujte da ćete ih morati riješiti.

Blizanci

Neuspjeh u komunikaciji na radnom mjestu može vas natjerati da se posvađate sa kolegama – definitivno ne baš romantične vibracije za Dan zaljubljenih. Neočekivani problemi na poslu mogu da poremete realizaciju vaših romantičnih planova. Ali nemojte se uznemiriti jer dan kasnije možete uveče proslaviti Dan zaljubljenih.

Rak

Organizovanje putovanja bez većih prepreka biće gotovo nemoguće tokom retrogradnog Merkura, tako da vjerovatno neće uspjeti vaši planovi za taj vikend. Ako planirate romantični provod, budite spremni da otkažete planove. Ali dobra vijest je da možete planirati romantično veče u svom gradu. Budite fleksibilni i kreativni ako želite da provedete veče za pamćenje i romantično, bez napuštanja grada.

Lav

Raspored vam je neuredan, a komunikacija još neurednija, tako da svi vaši veseli planovi za Dan zaljubljenih neče biti baš uspješni. Pokušajte da kontrolišete svoje emocije i postavite granice sebi i drugima. Vaše planove biće teško realizovati, zato budite spremni da preuzmete odgovornost za svoje planove i postupke.

Djevica

Merkur je vaša vladajuća planeta, tako da će vas retrogradni pokret tačno pogoditi u najtežim danima, posebno kada je riječ o vašoj voljenoj osobi. Možda postoji više ljudi koji vas zanimaju, ali onaj koji vas najviše zanima ne posvećuje vam dovoljno pažnje. Dobijate puno mješovitih signala i nesporazuma, zato pokušajte da to ne shvatate previše lično.

Vaga

Za Dan zaljubljenih, najbolje je dati prednost partneru i kvalitetno vrijeme posvetiti sebi i svojoj voljenoj osobi. Posjetite spa centar i opustite se sa voljenom osobom kako biste se oslobodili napetosti i stresa. Vaš astrolog preporučuje zajedničku opuštajuću masažu.

Škorpija

Rasprava i bivši partneri idu u paru, zato budite oprezni jer vas mogu proganjati prošli partneri i pokušati da sabotiraju novu ljubav. Bivši partner će željeti da spriječi planove s vašim novim partnerom. Ne dozvolite da neko ko je već imao priliku biti s vama uništi vaše šanse sa nekim drugim. Postavite granice.

Strijelac

Ove godine nećete biti raspoloženi da slavite Dan zaljubljenih. Željećete da ostanete kod kuće dalje od reflektora. Ali to ne znači da vaš partner neće doći da proslavi sa vama. Noć učinite romantičnom planirajući nešto intimno sa svojim partnerom.

Jarac

Retrogradni period je pakao kada je u pitanju jasna komunikacija, i efekte iste osjetićete na veoma intenzivan način na Dan zaljubljenih. Tračevi mogu uništiti mnoge stvari, ali vrlo brzo ćete saznati istinu. Ne oslanjajte se na glasine koje čujete. Budite otvoreni za razgovore sa svojim partnerom i prijateljima, tako da možete nadmašiti bilo koju dramu.

Vodolija

Upravljanje novcem može biti zaista teško tokom retrogradnog Merkura, jer vaše razmišljanje postaje mutno i pravite puno grešaka. Nažalost, to može uticati na slobodu koju imate da napravite aranžman za Dan zaljubljenih. Finansiranje vam može narušiti planove, a šokiraćete se jer niste bili svjesni da se vaš bankovni račun smanjuje. Da biste to izbjegli, planirajte zabavno veče za koje neće biti potrebno mnogo novca.

Riba

Zbog retrogradnog Merkura, gotovo nemoguće je napraviti snažne planove za Dan zaljubljenih. Pored toga, zbunićete se kako proslaviti ovaj dan i nećete moći da odlučite da li želite da budete sa prijateljima ili sa partnerom. Pokušajte biti fleksibilni, ne pravite previše određenih planova i pogledajte da li je sve urodilo plodom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje