Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta nam donosi prevrtljivi Mlad Mjesec u Blizancima?

Preuzmite sliku

Današnje rano jutro, 5. juna, donosi zanimljivu planetarnu konstelaciju. Mlad Mjesec u Blizancima kao dio tzv. „velikog kvadrata“ u koji su uključeni Jupiter u Djevici, Saturn u Strijelcu i Neptun u Ribama.

Ovaj promijenjivi „veliki kvadrat“ (obuhvaća znakove promjenjive kvalitete) simbolički ukazuje na trenutak u kojem nove početke nekih starih neravnoteža i sukoba može obilježiti novi ugao gledanja, prilagodba. To je, dakako, najbolja varijanta. Ko god, u svojoj svijesti, s njom bude rezonirao.

Mlad Mjesec uvijek ukazuje na završetak jednog i početak novog ciklusa, ciklusa rasta. To je vrijeme u kojem je, sljedećih 14 dana, do punog Mjeseca, dobro započinjati, saditi sjeme želja i namjera, za koje očekujemo da – rastu. No, kvadrat Sunca i Mjeseca s Jupiterom iz Djevice može ukazati na neumjerenost i nedostatak ravnoteže, prevelika očekivanja, pretjerivanje i neoprez.  Opozicija, pak, sa Saturnom iz Strijelca obilježava početke kao ograničavajuće, s preprekama i produženim rokom realizacije dok aspekt kvadrata Sunca i Mjeseca s Neptunom iz Riba dodaje svemu i dozu nerealnosti, obmana i samoobmana, prevrtljivosti, žrtvovanja za krive ideale, bilo grupne ili one lične ali utemeljene na iluzornim kolektivnim vrijednosnim sistemima, podsvjesnim strahovima, osjećaju odvojenosti zbog koje um valja zabaviti pridavanjem važnosti trivijalnostima iz tzv. realnosti. Posebno onima koje lažno ujedinjuju naciju, poput, naprimjer nogometa, a izbjegavajući fokus na ono zaista važno, piše Zvjezdarnik.com.

A ilizija o realnosti onoga što zovemo stvarnost nudit će mnoge „šarene laže“, lizalice, farse i komedije samo kako bi se činila što „realnijom“. Laži i obmane. Kolektivno uljuljakavanje. Zamagljivanje. San u snu.

A ona dobra varijanta rezervisana je za one manje uljuljkane u ovaj hologram. Oni bi mogli vidjeti još više pukotina, još vše „bug-ova u programu“. Koji vode u alternativne realnosti u kojima i najmanja promjena mijenja sve. I jednako je stvarno kao i svaka stvarnost koju svaka pojedinačna svijest projicira kao svoju vlastitu. Vjerujući da je – u njoj a ne da ju zapravo cijelo vrijeme, nesvjesno, kreira u skladu sa vlastitim vjerovanjima i definicijama.

Oni, pak, koji su spoznali iluziju iluzije, spremni su na buđenje. Ili barem na lucidno sanjanje. U kojem će sami osmišljavati sinopsis, scenarij i birati sporedne uloge. Svjesni da je sve što – vide, samo projekcija onoga što – misle i na nekoj razini očekuju, vjeruju i definiraju. Mlad Mjesec u Blizancima, znaku promjenjive kvalitete i elementa zraka, može imati vrlo zanimljive ideje, a ako su poteknute maštom Neptuna u Ribama i, potaknute Jupiterom, veće od onog naizgled mogućeg i „realnog“, tada su i čuda moguća. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,