Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta način na koji držite ruku partnera otkriva o vašoj vezi?

Preuzmite sliku

Međuljudski odnosi su jedan od najvažnijih dijelova života. Sa svojim partnerom, djecom ili prijateljima – kvalitet odnosa često određuje kvalitet života.

Kako bi se bolje procijenio sopstveni odnos, dovoljno je obratiti pažnju na male stvari. Na primjer, način na koji držite ruku partnera.

Evo šta različiti “tipovi” držanja za ruke znače…

Dlan o dlan 

Možda je jedan od najčešćih vrsta! Ko u ovom slučaju bude sa gornje strane, on takođe ima sličan, dominantni, položaj i u vezi.

Oslonac za prst

 Oba partnera su nezavisne ličnosti koje imaju svoje lične strasti i interese izvan odnosa. Uživaju u samostalnosti i važno im je da sačuvaju neku slobodu. Ali ipak, postoji duboka veza u odnosu to dvoje ljudi.

Zamršeni prsti 

Parovi koji vole ovaj položaj ruku, žele uvijek biti što bliže jedno drugom. Oni su veoma povezani putem čisto fizičke privlačnost, ali takođe, i mnogo dublje. Nemaju problema s tim, da dragoj osobi pokažu svoju ranjivost.

Preko ramena

Radi se o jako bliskom odnosu. Ovo je mnogo više od prostog držanja za ruke. Ovdje se kontakt prenosi i na cijelo tijelo. Djeluje zaštitnički, jer prebacivanjem svoje ruke preko ramena, odajete utisak zaštitnika.

Držanje za prst

Ovdje je po srijedi veoma opuštena veza! Možda ne izgleda tako intimno, ali je zapravo vrlo romantična i uigrana.

 • drzanje-za-ruke-veza2
 • Moja damo

  Često viđan na vjenčanjima, i u filmovima u kojima se prikazuju kraljevski balovi i poziv na ples. Svjedoči o zdravoj vezi, punoj poštovanja, koja ja izgrađena na povjerenju i divljenju.

  “Pasivno” držanje za ruke

   U ovom slučaju, partner odlučno uzima ruku onog drugog. Nema oslanjanja jedno na drugo, i sve djeluje jako nedefinisano. Nije iskazana nikakva naklonost jednog prema drugom, i emocije slabo dolaze do izražaja.

  Olabavljeno držanje za ruku

  Možda najsamouvjereniji način držanja za ruku. Pokazuje veliko povjerenje između partnera i vrlo stabilan odnos. Iako je stav vrlo opušten, opet je intiman i daje priliku da se približite još bliže.

  Držanje za zglob

  Ovaj pokret se može činiti pomalo agresivan. Zapravo je suprotno: ovdje nisu isprepletane samo šake, već i cijela ruka. Dakle, stav je i više nego intiman i strastven. (kurir.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,