Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta izaziva zavist drugih: Lav je šarmer, Bik ima čvrstu ruku

Preuzmite sliku

Svaki horoskopski znak ima neke kvalitete koje ih izdvajaju od drugih. Primjera radi, Djevica je organizovana, Bik je strpljiv… No, te osobine nekima znaju biti trn u oku jer ih i oni žele imati

Ovan

Ovan, kao vatreni znak, je jako odlučan i zna šta treba učiniti da dobije ono što želi od života. Drugi su ljubomorni na njegovu neustrašivost kada krene prema cilju jer uvijek obavi posao i ne kaje bez obzira na način na koji stigne do tog cilja.

Ovaj znak ljubomoran je na Vagu. Šarmantna Vaga uvijek pronalazi ravnotežu u svakoj situaciji i niko se ne uvrijedi šta god da proizlazi iz usta Vage, a to Ovnu ponekad može zasmetati.

Bik

Bik ima čvrstu ruku kada je u pitanju novac i mirno srce. Strpljenje je njegova vrlina, a drugi će biti ljubomorni na jasno utemeljen način na koji živi svoj život.

On je ipak ljubomoran na Strijelca. Strijelac voli zabavu i većinu je vremena bezbrižan, a Bik bi jako želio biti takav.

Blizanci

Kada je u pitanju razgovor, nitko nije tako vješt kao Blizanac. Njihov najveći neprijatelj je dosada, tako da oni uvijek skupljaju informacije i uče nove stvari kako bi održali svoj um ‘zaposlenim’.

Blizanci su ljubomorni na Bikove. Um Blizanaca vrti ideje i u stalnoj je potrazi za nečim novim. Bik se čini zadovoljnim kako samo sjedi, tada se opusti i ne brine previše, a to bi i Blizanac jako volio.

Rak

Rakove ‘njegovateljske’ sposobnosti znače da ima stalan protok ljudi koji mu dolaze, ali i odlaze. Također, oni su ujedno i fantastični slušatelji i uvijek će ljudi tražiti kao rame za plakanje.

No oni su ljubomorni na Škorpiona. Oni su sjajni u samozaštiti i ne dopuštaju drugima da im se previše približe. Kada žele biti u miru, oni to i ostvare i ne boje se reći ljudima da trebaju malo odmora. Takav pristup je ponekad Raku zaista potreban.

Lav

Lav voli zabavu i uvijek je okružen obožavateljima. On se obično smije i uvijek zabavlja ljude oko sebe, i to je ono što izaziva ljubomoru.

Lav je ljubomoran na Ovna. Iako Lav ima veliki krug prijatelja, može biti prilično nesiguran. Ovan za razliku od Lava ima malo povjerenja prema ljudima i nije zabrinut što drugi misle o njemu.

 • Djevica

  Djevica upravlja svojim životom. Zahvaljujući svojim impresivnim organizacijskim i planerskim sposobnostima, Djevice su na ‘sjedištu vozača’ i ne boje se drugima reći šta mogu bolje učiniti.

  Ali organizovana Djevica ljubomorna je na Ribe. Djevice imaju poprilično ozbiljan i praktičan pristup, dok Ribe spontano pristupaju životnom toku. Oni se problemima opterećuju kako im dolaze i kreću se poput plime i oseke.

  Vaga

  Povučena Vaga uvijek izbjegava dramu. Ona povezuje ljude i ispravlja nepravedne situacije, te nikada ne ignoriše nepravednost.

  Također, Vaga je ljubomorna na Jarca. Vagi je važno donijeti pravdu na svijet, a to može biti poprilično iscrpljujuće. Vaga bi htjela biti hladnokrvna poput Jaraca koji se radije se ne upliće u poslove drugih.

  Škorpija

  Vaše moći se privlačnost i intenzivan, tajanstveni pogled. Možda nećete igrati onu igru da vas je teško osvojiti, ali je očaravajuće za druge kako se pokušaju probiti do vas.

  Ljubomorni ste na Vodolije. Vodolija je prirodan kada je riječ o stvaranju prijatelja i njima je okružen. Škorpiji je ponekad teško približiti se, pa baš onaj intenzitet koji ljude privlači može ih i uplašiti.

  Strijelac

  Optimizam i sreća čini život lakšim i vama i onima oko vas. Imate nevjerovatnu sposobnost vidjeti svijet ružičastim naočalama, i ništa vas ne može ‘spustiti’.

  Strijelac je ljubomoran na Blizance. Znak blizanaca nema nikakvih problema s time šta govori i obraćanju nekome ako osjećaju da povrijeđeno, dok strijelac ima poteškoća s tim.

  Jarac

  Pribrani Jarac može strateški ući u bilo koju situaciju ili izaći iz nje. On zna šta želi, a njihova sposobnost planiranja unaprijed u kombinaciji s nagonom za uspjeh znači da ćete uvijek postići uspjeh.

  Ovaj znak ljubomoran je na Raka. Rak je svima povjerljiv, dok Jarac može biti hladan i proračunat, što druge može odbiti i učiniti ih usamljenim.

  Vodolija

  Vaš nedostatak je briga za ono što drugi misle. Uvijek imate povjerenje u sebe i držite se onoga u šta vjerujete da je ispravno ili u to kako želite provesti svoje vrijeme.

  No, ipak ste ljubomorni na Djevicu. Vaš svijet može biti haotičan jer vaša potreba za slobodom uzrokuje pogrešno shvaćanje drugih. Djevica je ipak uvijek pod kontrolom i tačno zna šta želi, a vama to nedostaje.

  Ribe

  Ribe imaju tu sposobnost da lako pokažu empatiju i razumiju ljude. One mogu imati duboke i bogate odnose bez i da to pokušavaju.

  No zbog svoje osjećajnosti, ponekad im je iscrpljujuće stalno preuzimanje tuđih emocija. Lav zna kako se zabaviti, a ako od nekoga ne dobiju ono što žele, nemaju problema s nastavljanjem života. Ribe bi vrlo rade željele imate takve osobine, piše Astrology Answers. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje