Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Retrogradni Jupiter svim horoskopskim znakovima donosi važne životne promjene…

Preuzmite sliku

Popularno

Jupiter se u astrologiji smatra planetom sreće i blagostanja. Simbol je duhovne mudrosti, optimizma i ekspanzije. Ovaj planet srećonoša 28. juča započeo je svoje putovanje unatrag kroz Ovna. Nakon toga će 27. oktobra ući u Ribe i bit će retrogradan sve do 23. novembra.

Retrogradno (nazadno) kretanje planeta ima nepovoljnu reputaciju. Smatra se da retrogradni planeti donose haos, zbrku i poteškoće, no Jupiterovo retrogradno kretanje u 2022. godini, koje će trajati četiri mjeseca, neće imati negativno djelovanje, već će nas ohrabriti na introspekciju i rad na sebi.

Iduće će razdoblje za mnoge biti od posebnog značaja. Razmišljanje o prošlosti potaknut će nas da mijenjamo stvari i obrasce ponašanja koji nas čine nesretnima i prestanemo se ograničavati strahovima. Evo kako će retrogradni Jupiter uticati na vaš znak:

Ovan

U proteklom ste razdoblju ostvarili mnoga postignuća, no retrogradni Jupiter potiče vas da razmislite o svojim ciljevima i ambicijama. Spoznat ćete dublje značenje ostvarenih uspjeha i shvatiti na koji se način želite prezentovati drugima kako biste ostali autentični, prenosi index.hr.

Bik

Planet sreće prolazit će kroz vašu 12. kuću iscjeljenja pa ćete osjetiti potrebu za mirom i samoćom. Ovo je prilika da zacijelite stare rane. Shvatit ćete da morate staviti točku na odnose i situacije koji vas opterećuju kako biste mogli okrenuti novu stranicu.

Blizanci

U proteklom ste razdoblju bili zasuti dobrim prilikama, no retrogradno kretanje Jupitera navest će vas da preispitate svoj položaj u društvu i odnose s ljude kojima ste okruženi. Shvatit ćete da neki nemaju iskrene namjere i da se za svoje dobro trebate od njih distancirati.

Rak

Iza vas je uspješno poslovno razdoblje, ali Jupiter će vas navesti da zastanete na trenutak i preispitate svoje korake. Shvatit ćete što uistinu želite i kako najbolje iskoristiti svoje potencijale. Ovo je vrijeme za postavljanje novih ciljeva i ekspanziju na polju posla i obrazovanja.

Lav

Jupiter vas potiče da izađete iz svoje zone udobnosti i istražite nove mogućnosti. Osjećate želju za upoznavanjem novih mjesta i kultura, a putovanja i odmak od svakodnevice pomoći će vam u punjenju baterija i postavljanju novih ciljeva.

Djevica

Na vidjelo će isplivati vaši najskriveniji strahovi i sumnje. Morat ćete se s njima suočiti pa će naredni mjeseci biti razdoblje samorefleksije. Možda vam neće biti lako, no nakon svega izaći ćete jači no ikad. Doći ćete do važnih spoznaja o sebi i odnosima s okolinom.

Vaga

Jupiter vas potiče na preispitivanje odnosa s drugima. Shvatit ćete da trebate prestati tražiti odobravanje okoline i više paziti na sebe i svoje potrebe. Vage koje su započele vezu shvatit će žele li se obvezati ili ipak nisu spremne dovesti taj odnos na višu razinu.

Škorpija

Shvatit ćete da ste u zadnje vrijeme pretjerali s poslom i obavezama i zapostavili svoje fizičko i mentalno zdravlje. Jupiter će vas potaknuti da počnete mijenjati loše navike, obratite pažnju na prehranu i počnete redovno vježbati. Ovo je sjajno vrijeme za dijetu i odbacivanje cigarete.

Strijelac

U proteklom ste razdoblju naučili biti spontaniji, opušteniji i zaigraniji. Retrogradni Jupiter bacit će svjetlo na ljude i situacije koji vas ne čine sretnima i potaknuti da stavite svoju dobrobit na prvo mjesto. Kada uđe u Ribe, ostvarenje sigurnosti postat će vam prioritet.

Jarac

Posvetit ćete se potrebama doma i porodice. Mnogi će riješiti stambeno pitanje, dok će se neki preseliti ili vratiti u roditeljski dom. Bitna vam je sigurnost pa ćete naporno raditi kako biste je ostvarili.

Vodolija

Naglasak će biti na odnosima s okolinom. U zadnje ste vrijeme stekli mnoge nove kontakte, no sada ćete više razmišljati o njihovom smislu i značenju. Spoznat ćete ko su vam pravi prijatelji, a ko nije uz vas iz iskrenih pobuda.

Ribe

Retrogradni Jupiter uči vas praktičnosti. Ovo je vrijeme da uskladite troškove s realnim mogućnostima i počnete razmišljati o štednji. Kada 27. oktobra uđe u vaš znak, promjena stavova i ciljeva usmjerit će vaš život u novom pravcu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje