Utorak, 17. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Provjerite i zabavite se: Koji stil uređenja životnog prostora odgovara vašem horoskopskom znaku?

Volite li dom prepun efektnih komada namještaja i sitnih uspomena ili ste ipak skloniji totalnom minimalizmu? Bez obzira na preferencije, uređenje životnog prostora u skladu s horoskopskim znakom vaš dom učinit će još ugodnijim

1. Ovan- funkcionalnost

U vašem životnom prostoru sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Nemate strpljenja zamarati se s puno detalja. Radi usklađenja s vašom golemom energijom, preporučuje vam se da prilikom uređenja domakoristite intenzivnije i svijetle boje.

2. Bik – udobnost

Kauč i krevet vama su najvažniji dijelovi namještaja u kući. Kvaliteta je na prvome mjestu, a birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Za bikove su idealne zemljane boje. Ukoliko ne koristite neke stare komade namještaja, ne zatrpavajte svoj dom već ih darujte nekome.

3. Blizanci – komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvome mjestu pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. U tom slučaju valja se pobrinuti za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili pak vrhunske police za TV zaslone i računala, dok je nužno osigurati i superbrzi internet.

4. Rak – porodica

Ukrasite čitav zid ili pak kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice kao i nekim uspomenama iz prošlosti. S obzirom na to da ste sentimentalna duša, ti će vam komadići značiti puno više negoli kakav najnoviji trendovski komad namještaja o kojemu svi pričaju.

5. Lav – luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi si uvijek priuštite najbolje što možete. Uvijek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju obogatiti nekim novim atraktivnim dizajenrskim komadom namještaja. Za vas su idealne tople boje.

6. Djevica – red i funkcija

Djevice su najpoznatije po svom osjećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u domu. Dakako da će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osjećaj za estetiku, one su majstori u korištenju formule “kako s malo toga napraviti tako puno”.

7. Vaga – dekor

Estetika vam je jako važna pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbjegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom nalik je kakvoj umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svijetle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine.

8. Škorpija – privatnost

Vaš dom je za vas najdraže utočište stoga je najbolje da pri njegovu uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je izrazito bitna pa osobne uspomene radije čuvate u ladici. Dosta se vežete za stvari i pomalo patite od “hrčkova sindroma” skupljajući ih, stoga bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i riješite se viška predmeta.

9. Strijelac- prilagođenost 

U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti i nomadskoj duši, vaš je dom lako prenosiv pa su selidbe za vas lak zadatak. Međutim, znadete se zatrpati brojnim predmetima koji svjedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. Pokušajte sve posložiti tako da vam je što lakše održavati kuću, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negdje na putu.

10. Jarac – tradicija 

Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima koji odražavaju vašu povijest, uključujući i obiteljsko naslijeđe i vintage komadiće koji su odnedavno ponovno u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenamjeni nekog komada namještaja prije negoli ga bacite, prodate ili darujete.

11. Vodolija – eklektičnost

Poznati ste po svojoj eklektičnoj crti te stoga ne obraćate puno pažnju na pravila i neke smjernice dizajna već svoj životni prostor uređujete onako kako i odgovara vašem eklektičnom ukusu. Vama je jednostavno sve dozvoljeno pa možete slobodno kombinirati print s raznim uzorcima, točkice s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil.

12. Ribe – jednostavnost

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija točka u kući – kupaonica i wc. Stoga taj dio treba izgledati što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birate stambene prostore koji naprosto odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje je lakše održavati. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,