Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pisao Milanu Tegeltiji na Facebooku: Imam konja za potkivanje, možete li mi pomoći da to ubrzamo!

Preuzmite sliku

Nakon medijskih objava magazina “Žurnal” Bosnu i Hercegovinu potresa afera tzv. “Potkivanje”, a u koju je umješan lično i sam predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija.

Na jučer održanoj vanrednoj sjednici, članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) dali su predsjedniku Milanu Tegeltiji puno povjerenje i podršku povodom napisa u medijima da je učestvovao u krivičnom djelu koruptivnog karaktera.

Na toj sjednici Vijeće je uputilo zahtjev i Tužilaštvu BiH da što prije obavi detaljne provjere i donese odluku.

Također, magazin Žurnal objavio je i video snimak afere “potkivanje” u kojem se vidi Milan Tegeltija.

“Milan Tegeltija je pristao da mu čovjek kojeg je vidio dvaput u životu dovede čovjeka kojeg nikad nije vidio u životu da pričaju o pojedinačnom krivičnom predmetu o kojem članovi VSTV-a ne smiju pričati”, javlja Žurnal.

Građani BiH poznati su po tome da svaku situaciju okrenu na humor. Tako je bilo i u ovom slučaju. Osim brojnih statusa na društvenim mrežama u vezi s aferom “Potkivanje” jedan korisnik odtišao je korak dalje i lično se se na Facebooku obratio predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

“Poštovani g. Tegeltija imam jednog konja za potkivanje, pa me interesuje da li mi možete pomoći da ubrzamo tu proceduru. Lijep pozdrav i svako dobro!” – navodi se u poruci koja je upućena Milanu Tegeltiji.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,