Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su najmanipulativniji horoskopski znakovi

Preuzmite sliku

Ne čine to nužno iz zlobe, već iz nesigurnosti.

Osobina „manipulator“ obično ima negativnu konotaciju. Kada se obratimo nekome i kažemo da je manipulator, obično mislimo da je loš partner, prijatelj i kolega. U našem umu je dvolična osoba, ona koja će podmuklo željeti da nametne svoje mišljenje ili ona koja se ne ponaša ispravno.

Međutim, nisu svi tako loši. Postoje ljudi koji nenamjerno manipulišu zbog njihove nesigurnosti i ovaj način ponašanja može se okrenuti protiv njih.

Ali, hajde da vidimo kojih pet znakova imaju ovu osobinu i da li je koriste u dobre ili loše svrhe.

Blizanci

Blizance karakteriše dvoličnost koja im se često dodjeljuje, pa njihovo prisustvo na listi nije iznenađujuće. Blizanci se prilagođavaju bilo kojoj situaciji i odluče da svaki put nose „masku“ koja najbolje odgovara. Oni lako natjeraju druge da im vjeruju, koristeći lijepe reči i fraze, dok njihove komunikacijske vještine „mame“ druge na pogrešan osjećaj sigurnosti. Da bi postigli svoje, mogu postati potpuno manipulativni.

Rak

Rakovi postaju manipulativni kad osjete da gube sopstvenu ljubav. Kada se njihova osjećanja ne potvrde pokušavaju da kontrolišu emocije drugih jer im je potrebna sigurnost i ljubav. Oni ne postaju manipulativni poput Blizanaca, već da bi dobili potvrdu koja im je neophodna.

Lav

„Kralj“ zodijaka vjeruje da je samo njegov vlastiti put ispravan i svako treba da slijedi ono što on sugeriše. Samouvjeren je i ne boji se da izrazi svoje mišljenje, ali i da pokuša da vas ubijedi u svoje. Tvrdoglav je i postaje prilično manipulativan kada želi da bude u pravu, odnosno gotovo uvijek. Bilo na lukav način ili direktno, pokušaće da vas dovede do svojih „voda“, kako bi mogao da nametne ono u šta vjeruje.

Vaga

Iako djeluje čudno da se na spisku nalazi balans zodijaka, Vaga je prilično manipulativna. Iako voli harmoniju, drugima govori ono što žele da čuju kako bi stekli njihovu naklonost. Ne voli da bira strane, pa će pokušati da odigra dobro sa svima. Poput Rakova i Vaga se plaši da bude sama i koristi sposobnost manipulacije kako bi vam bila blizu.

 Škorpija

Jedan od najmanipulativnijih znakova. Intuitivni i ambiciozni, Škorpije vrlo dobro posmatraju svoje okruženje i drže svoje misli u tajnosti. Govore drugima šta žele da čuju, vrlo su dobri slušaoci i prikupljaju informacije koje će im kasnije možda biti korisne. Preuzimaju odgovornost i hrabri su, jer samo žele da imaju kontrolu, ali i da zaštite važne ljude u svom životu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje