Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo datumi rođenja kriju najviše uspješnih osoba u životu

Preuzmite sliku

Popularno

Može li datum rođenja uticati na uspjeh u životu? Istraživači iz MyHeritagea popisali su datume rođenja hiljadu dobitnika brojnih prestižnih nagrada kako bi otkrili koji datumi najvjerovatnije donose uspjeh.

Riječ je o dobitnicima Grammyja, Oscara, Michelinovih zvijezda, Zlatnog globusa, Pulitzerove, Nobelove i Bookerove nagrade, Zlatne palme, kao i osvajačima Svjetskog nogometnog prvenstva i olimpijskih medalja.

Od 365 dana u godini, 30. april pokazao se kao datum koji je iznjedrio najviše dobitnika. 11 dobitnika rođeno je na ovaj datum, uključujući oskarovku Cloris Leachman, jednu od najslavnijih glumica u istoriji. Neke druge poznate osobe rođene na ovaj datum su Travis Scott, Gal Gadot i Kirsten Dunst, prenosi index.hr.

Drugi rođendan povezan s najviše osvojenih nagrada i priznanja je 27. april. Ukupno je osam od 1000 analiziranih ljudi rođeno na taj datum. To su, među ostalima, dobitnica Grammyja Lizzo, dobitnica Zlatnog globusa Sally Hawkins, kao i dva kuhara koji imaju Michelinove zvjezdice – Martin Berasategui i Léa Linster.

April je generalno gledano mjesec u kojem je rođeno najviše uspješnih ljudi, čak 99 od 1000. To su i Emma Thompson, Barbra Streisand, Emma Watson i Victoria Beckham.

Novembar je zauzeo drugo mjesto s 94 dobitnika. Među njima su Anne Hathaway i Gordon Ramsay. Mart je na trećem mjestu, s 92 dobitnika. U ovom mjesecu rođeni su Mariah Carey i Quentin Tarantino.

Mjesec s najmanje osvajača nagrada i nominovanih je februar, u kojem je popisano njih 58. Kao drugi najmanje uspješan mjesec slijedi decembar. U tom periodu godine rođen je samo 71 dobitnik nagrada(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,