Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovi horoskopski znakovi uvijek će vam rado pomoći ne tražeći ništa zauzvrat

Preuzmite sliku

Neki znakovi poznati su po svojoj velikodušnosti i zato bismo im trebali biti zahvalni. Rado pomažu i prave usluge ne tražeći ništa zauzvrat pa ih je dobro imati uza sebe. Doznajte na koga se najčešće možete osloniti kad ste u nevolji ili stisci.

Ribe

Ribe su zasigurno zodijački znak s najvišom empatijom. Vidljivo su empatične prema znanima i prema neznanima. Često ih se može vidjeti kako volontiraju u staračkom domu ili u udruzi za zaštitu životinja. Ribe su velikodušne osobito prema onima koje smatraju nemoćnima, što ih ponekad čini metom lažnih invalida, siromaha i drugih lukavih simulanata, prenosi N1.

Rak

Ovi su ljudi po naravi brižni i topli pa im je sasvim prirodno napraviti sve što mogu za bližnje. Rakovi su osobiti po tome što su velikodušni ponajviše prema članovima porodice i najbližim prijateljima, odnosno prema ljudima koje vole, dok se prema drugima postavljaju suzdržano i hladno. Naročito su neskloni dati materijalnu pomoć onima izvan povlaštene skupine iz straha da ne ostane premalo za voljene.

Djevica

Iako ne slove za tople i srdačne, Djevice zaslužuju pohvale za velikodušnost u pomaganju. Iako im ne manjka suosjećajnosti, njihov je glavni motiv želja za uklanjanjem onog što remeti red, kao što su bolesti, ozljede i siromaštvo. Prionut će na posao brzo i učinkovito, smatrajući da im je to građanska dužnost. U pravilu ništa ne traže zauzvrat od primatelja svoje pomoći, osim da ubuduće bude oprezan, discipliniran, štedljiv i da pazi na higijenu, prenosi tportal.

Ostali velikodušni znakovi

Lav pravi krupne usluge, uključujući materijalne, da bi pokazao svoju moć, uticaj i humanost.

Ovan će biti velikodušan prema onom ko se bori protiv nadmoćnog neprijatelja, bilo čovjeka, društva ili bolesti.

Vaga se angažuje ako osjeća da je neko žrtva nepravde. Nesebično će mu pomoći na razne načine, pa i aktivizmom.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,