Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ove horoskopske znakove je najteže zadovoljiti u vezama

Zahtjevne osobe nikad ne misle za sebe da su takve, već vjeruju da jednostavno brinu o svojim potrebama. Uopšte im ne pada na pamet da njihovo nezadovoljstvo zapravo dolazi iznutra, a ne zbog drugih ljudi.

A kada je u pitanju astrologija, zahtjevni horoskopski znakovi su upravo one osobe koje su u vezama češće fokusirane same na sebe, dramatične i naporne, prenosi Žena.hr.

Takve osobe uglavnom sve primaju k srcu, sve shvataju osobno, u svemu traže skriveno značenje i ono najvažnije – fleksibilne su kada su one same u pitanju, ali ne i njihovi najbliži. One mogu griješiti i izvući se iz situacije, ali ne i njihovi partneri. Istog trenutka očekuju ispriku od drugih, a s druge strane – one su rijetko te koje se same ispričavaju.

Svi mi ponekad znamo biti teški i naporni kada su u pitanju romantični odnosi, ali ovih šest horoskopskih znakova definitivno odnose pobjedu kao najzahtjevniji partneri i partnerice:

Rak

Rakovi mogu biti posesivni, nametljivi, i u trenucima – nesigurni u svoju vezu. Ako njihov partner istog trenutka ne odgovori na njihovu poruku ili poziv, Rak se može itekako uznemiriti.

Iako znaju da njihov partner može biti usred nekog posla, najvjerovatnije će početi paničariti i sumnjati u sigurnost veze, a na njihovom partneru je da ih smiri i uvjeri u suprotno.

Lav

Lavovi vole velike geste kada pokazuju svojim voljenima koliko im je stalo do njih. A to je upravo ono što i sami vole: jasno pokazivanje ljubavi i pažnje.

Mišljenja su da, ako ih partner zaista voli, potrudit će se to i pokazati. Ako ovaj horoskopski znak ne dobije ono što želi u svojoj vezi, njegovog/njezinog partnera čekaju ‘instrukcije’.

Škorpija

Škorpije su jedni od najljubomornijih znakova u horoskopu, stoga je malo vjerovatno da je bila koja osoba s njima u vezi bez poticanja te ljubomore. Škorpioni imaju snažne i intenzivne emocije i radije djeluju nego da raspravljaju o svojim osjećajima.

Jednom kada povjeruju da imaju razlog za ljubomorom, teško da će samo tako prijeći preko nje, čak i ako je jasno da je ljubomora u potpunosti neosnovana. Potrebno je puno truda i strpljenja da se ublaže ljubomora i impulzivnost jednog Škorpiona, ali i da ih se smiri kako ne bi učinili i rekli nešto za čim će kasnije požaliti.

Djevica

Djevice mogu biti itekako zahtjevne jer žele da sve bude savršeno – što znači da žele sve napraviti po svome. Nije neuobičajeno da će Djevica pitati partnera za pomoć, a onda se žaliti i prigovarati kako to ne radi ‘pravilno’ ili u prijevodu – ne radi kako bi Djevica radila.

Njihovi partneri često se mogu osjećati pod velikim pritiskom, posebno ako nisu dobri u onome što se od njih traži, a često se ‘nešto’ traži.

Ovan

Ovnovi mogu biti zahtjevni u vezi zato što su često fokusirani sami na sebe i nestrpljivi. Ako njihov partner predugo razmišlja o nekoj svojoj odluci ili hoda presporo – Ovnovi se jako brzo mogu naživcirati. Uz to, ovaj horoskopski znak jako često zaboravlja na druge, pa će često uopšte zaboraviti uključiti svog partnera u donošenje odluka, što može dovesti do svađa.

Njihovi partneri trebali bi znati da nema smisla reagovati kad Ovnovi izgovore nešto u ljutnji jer će situacija postati još gora. Pozitivno je da Ovnove ljutnja jako brzo prođe, stoga je najbolje pustiti ih na miru, umjesto reagirati na bilo koji način.

Strijelac

Strijelac će te najvjerovatnije impresionirati u komunikaciji. Oni su inteligentni, duhoviti i obožavaju razgovarati o fascinantnim temama. Međutim, mogu biti jako zahtjevni u vezi, budući da monopoliziraju svaki razgovor.

Ovaj horoskopski znak uopće nema takvo mišljenje o sebi, oni jednostavno misle da imaju puno toga za reći, ali problem je što se znaju toliko zadubiti u ono  o čemu pričaju da razgovor postane monolog umjesto dijaloga. Na njihovim partnerima je da ih ‘spuste na zemlju’ i jasno i glasno daju do znanja da su i oni ovdje prisutni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,