Srijeda, 26. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovaj horoskopski znak je kralj hedonizma

Njega zanima sve što je opipljivo. Ne zanimaju ga previše filozofski razgovori, on je više zaintereovan za ono što se sprema za večeru. Zainteresovan je za senzualne užitke u životu, dobar obrok, ukusno piće i dobru masažu.

Poznat je po svojoj tvrdoglavosti i jedan od rijetkih načina na koje ga možete nagovoriti na nešto je da mu ponudite jednu ili sve od ovih omiljenih stvari.

On je – Bik.

Njegova svrha se svodi na preživljavanje, a nakon što je to osigurano, ona se svodi na udobnost. Nijedan drugi znak nema udobniju zonu udobnosti. I nijedan drugi znak nije više ‘zapeo’ u svojoj zoni udobnosti više od Bika.

Budući da je njegova glavna motivacija stabilnost, često se može naći u situacijama koje su manje od optimalne, ali on ostaje tamo, jer to je ono što on poznaje. To može biti frustrirajuće za prijatelje, porodicu i partnere koji znaju da Bik može bolje.

Davanje neželjenih savjeta uopšte nije dobra ideja ni za ikoga, a pogotovo kada je u pitanju Bik! A čak i ako ikada potraže vaš savjet o nečemu, on neće previše razgovarati o tome. Znajući to možete se poštedjeti mnogih frustracija kada imate posla sa Bikom.

Zašto onda ostajemo uz tu tvrdoglavu osobu? Možemo to sažeti u jednu riječ, radi se o pouzdanosti. Bik će uvijek biti tu za vas. On vam možda neće kupovati ekstravagantne poklone, odvesti vas na putovanje života u Italiju ili vas izvesti na ples, ali on će biti tu kada vam je potreban neko da vas pokupi sa puta kada se vaš automobil pokvari.

On će uvijek imati ‘posebnu’ stolicu za vas kada vam je potrebno mjesto na kom ćete se skriti od užurbanog života i gdje ćete pronaći malo mira.

On će čak imati i grickalice za vas, kako biste se osjećali posebno. Nikada nećete gladovati kada ste sa Bikom, on to nikada prirodno ne bi dopustio.

A govoreći o tome što mu dolazi prirodno… novac. Da, Biku je važan novac. On lako dolazi do njega i ne gubi ga. On je puno darežljiviji sa svojim vremenom nego sa svojim novčanikom, ali ako su vam potrebne nove gume ili pozajmica kako biste popravili svoj krov, Bik je prava osoba kojoj se možete obratiti.

On će očekivati da mu to vratite, ali će vam dati dovoljno vremena za to. Njemu se ne žuri pa ne očekuje da i vi žurite. A pozajmicu će vam dati samo ako je u poziciji da vam je da.

“Spor i odmeren osvoji trku” njegova je izreka, ako uošte postoji. On uvijek polako napreduje. Ipak, u toj sporosti stvara duboke korijene koje daju dugovječnost njemu i njegovim kreacijama.

Dakle, bez obzira da li se radi o dobrom obroku, vožnji do arodroma, lijepoj muzičkoj kompoziciji ili savršenoj masaži stopala, Bik čini ovaj svijet gostoljubivim i boljim mjestom. (Atma)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,