Ponedjeljak, 18. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ova četiri horoskopska znaka su savršeni vlasnici kućnih ljubimaca

Brižni, puni ljubavi i nevjerovatno odgovorni. Ovi znakovi zodijaka obožavaju životinje, a i one njih.

Posjedovanje kućnog ljubimca jedna je od najboljih stvari na svijetu. Osim što time životinji pružamo dom, zauzvrat dobijemo bezgraničnu ljubav i najboljeg prijatelja koji će biti uz nas kad nam je najteže.

Ali ljubimce treba i čuvati, odgajati i brinuti se za njih. Odgovorniji horoskopski znakovi u tome se odlično snalaze, dok bi se oni manje odgovorni znakovi trebali suzdržati od kupovine kućnih ljubimaca, osim ako nemaju neku pomoć ukućana.

Rak

Nježni i osjećajni Rakovi vole da se brinu o živim bićima. Veliki su ljubitelji životinja, empatični su i osjetljivi na tuđu patnju pa će udomiti napuštenu dušu iz azila i podariti joj dom koji zaslužuje. Prema ljubimcu se odnose kao prema članu svoje porodice, s puno ljubavi i pažnje.

Bik

Bikovi su strpljivi i praktični, što su osobine koje su itekako poželjne za vlasnika ljubimca. Trezveni su i temeljiti pa nikada neće nabaviti životinju bez dobrog razmišljanja. Nakon što donesu odluku čvrsto će stajati iza nje pa će njihov ljubimac biti sretan, zadovoljan i lijepo vaspitan.

Ovan

Ovnovi su aktivni i uvijek u pokretu pa će njihov kućni ljubimac imati svakodnevne prilike za rekreaciju. Stalno će ga voditi u prirodu i duge šetnje, igrati se s njime i pružati mu mnogo pažnje, tako da mu ništa neće nedostajati. Tako će se razviti u veselu, srećnu i zaigranu zvjerčicu.

Jarac

Jarci možda nisu najdruželjubivija bića, ali brižni su, ozbiljni i odgovorni. Kada se odluče da udome životinju, pružiće joj sretan i ispunjen život. Davaće joj kvalitetnu hranu, šetati se s njom i voditi računa o njenom zdravlju. Njihov krzneni prijatelj biće jedno od rijetkih stvorenja u čijoj će blizini skinuti oklop i otvoreno mu iskazivati ljubav. (stil.kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,