Nedjelja, 29. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Od konzervi napravite mali rešo za kampovanje (VIDEO)

Preuzmite sliku

Evo jedne ideje koja može da vam pomogne ako u vikendici nestane struje, ukoliko idete na kampovanje ili izlet. Za samo nekoliko minuta možete da napravite mali rešo od konzervi!

Aluminijum je najlakši od svih metala i zbog njegove fleksibilnosti i snage najčešće se koristi u proizvodnji stvari namijenjenih svakodnevnoj upotrebi, kao što su razni napici i ambalaže za čuvanje i mikrobiološku zaštitu hrane.

Za rešo možete da upotrebite bilo kakvu iskorištenu konzervu od piva, koka-kole, drugih napitaka. Izrada zahtijeva minimalnu vještinu. Od materijala vam je potrebno: dvije aluminijumske konzerve, marker, par makaza ili skalpel, šmirgl papir, jedan ekser, medicinski alkohol i gorionik. Potrebno je da slijedite naredne korake kako biste napravili priručni rešo za sve situacije.

1. Isjecite dve konzerve tako da ostanu samo dva donja dijela

2. Ekserom napravite rupe u jednom od njih

3. Sljedeći korak predstavlja spajanje ova dva komada zajedno, s vrhom jedne u dno druge isječene konzerve.

4. Napunite konkavnu šupljinu medicinskim alkoholom uz malu sugestiju: ako vas ne mrzi da čistite vaš plamenik nakon korišćenja, možete da dodate i komadiće vate kako bi se plamen održao mnogo duže, a prilikom oslobađanja energije koristio manje goriva.Vaš rešo omogućiće vam da skuhate kafu ili podgrijete manju šerpicu sa hranom, mlijekom, čajem, što je svakako sasvim dovoljno dok budete na izletu ili dok ne stigne struja. (novosti.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,