Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novogodišnje odluke koje biste trebali donijeti na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Preuzmite sliku

Kraj jedne i početak druge godine kod mnogih je, tradicionalno, razlog za donošenje novogodišnjih odluka. Iako svako u te odluke krene odlučno, stopa neuspjeha je jako velika.

Nije, naime uvijek jednostavno pronaći motivaciju za provođenje tih odluka, ali šta ako ih donesete na temelju vašeg horoskopskog znaka? U nastavku pročitajte koju novogodišnju odluku biste trebali donijeti uzevši u obzir vaš horoskop.

Ovan

Odluka: Postati aktivan

Ovnovi su toliko puni energije da im je teško samo sjediti. U novoj godini usmjerite tu energiju u fizičku aktivnost. Počnite trčati, odlaziti na treninge, hodati… Samo pronađite najbolji način za trošenje velike količine energije koju imate.

Kako ne odustati? Odaberite aktivnost u skladu sa svojim mogućnostima i željama. Ako ne volite biti znojni i bez daha, držite se tegova, hodanja, plivanja… Ako vas motiviše druženje s drugima pridružite se grupnom treningu, prenosi Zadovoljna.hr.

Bik

Odluka: Puno odmaranja

Kako dobra odluka, zar ne? Ali i opoštanje može biti cilj. Donesite odluku da ćete si povremeno priuštiti vrijeme za sebe na način da ćete meditirati, počastiti se masažom, uživati u laganom druženju s prijateljima… Jer sretan i produktivan bik je onaj koji je odmoran. Ako nije odmoran, počinju problemi.

Kako ne biste odustali od odluke, pokušajte svaki mjesec isprovati neku drugu vrstu odmora- Izmjenjute meditaciju, slušanje glazbe, masašu, rani odlazak u krevet…

Blizanci

Odluka: Promijeniti svijet

Nemojte osjećati pritisak zbog jedne ovakve odluke. Vi blizanci volite činiti razliku, imate pameti i energije za to. I baš zato ovaj januar krenite istraživati načine na koje možete mijenjati neke stvari.

U nastojanju da ne odustanete pomoći će vam društvo dragih prijatelja koje možete uključiti u svoje planove.

Rak

Odluka: Istražiti svoje korijene

Rakovi vole biti upoznati s tužim životima, dramama, spletkama…, a istraživanje porodične istorije može biti dodatna zabava zbog koje možda otkrijete i neke nove članove porodice. Možete krenuti od toga da primjerice mamu pitate da vam ispriča sve čega se sjeća o porodici.

Kako ne biste odustali, odredite vrijeme, određeni dan kada ćete se baviti svojim istraživanjem. Primjerice svaka prva nedjelja u mjesecu. Ako ne odustanete prerano možda ćete otkriti i više nego ste mislili.

Lav

Odluka: Volontirati

U 2022. godini lavovi bi trebali iskoristiti svoju strast za pomaganje drugima. Osjećat ćete se dobro dok činite dobro, a sami pronađite način ili udrugu koji vam najbolje odgovaraju.

Kako ne biste odustali, budite realni oko vremena koje imate na raspolaganju i pronađite nešto što se uklapa u vaš raspored.

Djevica

Odluka: Vratiti se u prirodu

Vrijeme je da uspostavite novu naviku. Slobodne vikende počnite koristiti za odlaske u prirodu. Takve aktivnosti koristit će vam iz više razloga. Bit će korisne za vaše psihičko i fizičko zdravlje.

Kako ne biste odustali, uključite i svoje društvo u ove izlete i zajedno uživajte u svježem zraku i zelenilu.

Vaga

Odluka: Naučiti novi strani jezik

Vage vole čitati, pisati, družiti se… Zato neka 2022. godina bude godina u kojoj ćete naučiti neki novi jezik po vlastitom izboru koji će vam omogućiti da proširite krug ljudi s kojima možete razgovarati.

Kako od odluke ne biste odustali odaberite jezik na temelju zemlje u koju želite otputovati. Ako sanjate Pariz počnite učiti francuski zbog čega ćete s još više želje i motivacije planirati putovanje.

Škorpija

Odluka: Više izbivati iz kuće

Škorpije vole svoju privatnost zbog čega često blokiraju ostatak svijeta. Međutim, previše izolacije nije dobro zato si obećajte da ćete u godini koja dolazi više izlaziti i biti među ljudima.

Sami birajte ljude, mjesta na koja želite ići, budite u kontaktu sa svijetom, a da ne biste odustali ipak se nemojte preopteretiti. Dva, tri susreta mjesečno bit će dovoljna.

Strijelac

Odluka: Upisati neki tečaj

Strijelci vole učiti, a 2022. godina savršena je prilika za naučiti još nešto novo. Odaberite nešto što vas zanima i istražite postoji li neki tečaj koji će vas naučiti više.

Kako ne biste odustali, dobro razmislite šta vas baš, baš zanima. Vaše vrijeme je dragocjeno pa ga nemojte trošiti na nešto što vam zapravo nije toliko zanimljivo.

Jarac

Odluka: Piti više vode

Jarčevi su vrijedni, poletni, ambiciozni…, ali ponekad zaborave činiti male stvari za sebe. Jedna od njih je pijenje vode, ali ova voda zapravo simbolizira brigu o sebi općenito. U novoj godini činite više za sebe i svoje zdravlje, a veće količine vode mogu biti samo početak. Kako ne biste odustali podsjećajte se pomoću alarma na redovito pijenje.

I nastavite s brigom o sebi na svim drugim područjima.

Vodolija

Odluka: Povezati se sa starim prijateljima

Kreativnim vodolijama često je toliko dobro u vlastitom svijetu, da se odvoje od grupe. Novu godinu ipak iskoristite za povezivanje s nekim ljudima s kojima ste se udaljili i izgubili kontakt. Bit će vam drago obnoviti prijateljstva s ljudima koji su bili uz vas kroz vašu povijest. Kako ne biste odustali od odluke, usmjerite se na kvalitetu umjesto na kvantitetu. Birajte ljude koji su uistinu bili bitan dio vašeg života, ali ste se iz nekog razloga udaljili.

Ribe

Odluka: Odvojiti vrijeme za sebe

Odvojite vrijeme samo za sebe kako biste se bolje upoznali što će vam, između ostalog, biti jako korisno u situacijama u kojima ćete morati donositi velike odluke. Ako imate želje i volje možete voditi i dnevnik u koji ćete zapisivati svoje misli, ideje, planove… To će biti dnevnik samoistraživanja koji vam može pomoći da ne odustanete od ove odluke.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,